Hokej

Tomáš Jurčo na pretrase: Šialené video s vrieskajúcim trénerom, odchod do Ruska a info o PLATE

Rodák z Košíc zažíva rušné obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Jurčo na pretrase: Šialené video s vrieskajúcim trénerom, odchod do Ruska a info o PLATE
Zdroj: TASR/AP

Koncom decembra sa objavili správy, že slovenský hokejista Tomáš Jurčo si opäť zahrá v KHL. 31-ročný rodák z Košíc prestupuje zo švajčiarskeho Davosu do Avangardu Omsk, o čom informoval ruský klub na sociálnej sieti.

„Tomáš Jurčo s okamžitou platnosťou odchádza z HC Davos, a to aj napriek platnej zmluve. Kontrakt s útočníkom bol ukončený po vzájomnej dohode na žiadosť hráča. Tomášovi prajeme všetko najlepšie do budúcnosti a ďakujeme mu za účinkovanie v Davose,“ potvrdil švajčiarsky klub.

Ešte pred odchodom však Jurčo stihol presne na Silvestra odohrať v drese Davosu finále Spengler Cupu proti českým Pardubiciam. A po záverečnom klaksóne sa mohol tešiť z triumfu na tomto prestížnom turnaji.

Počas zápasu však divákov zaujal moment v hlavnej úlohe s kanadským trénerom Davosu. Ten na slovenského útočníka, ktorý si sadol na striedačku, začal kričať ako zmyslov zbavený a nechýbalo veľa a dôjde medzi nimi aj k fyzickej potýčke.

Podľa niektorých fanúšikov neakceptovateľné správane trénera, podľa iných normálna situácia, keď tréner chce aj takýmto spôsobom dostať zo svojich hráčov to najlepšie.

Článok pokračuje pod videom.

Medzitým sa rieši jeho prestup do Ruska. Ten narazil na vlnu kritiky zo strany hokejovej verejnosti. Dôvodom je ruská invázia na Ukrajinu a pretrvávajúci vojenský konflikt.

„Je to každého osobná vec. Ak tam niekto podpíše zmluvu, tak to neznamená, že podporuje vojnu. Hokejisti musia myslieť na svoje rodiny a deti. Potrebujeme ich zabezpečiť a jedna sezóna v KHL môže vyniesť viac ako päť sezón inde,“ cituje Jurčov pohľad denník Nový Čas, ktorý informoval aj o jeho budúcom plate v Rusku.

„Podľa ruského portálu championat.com si Jurčo príde v KHL bez bonusov na viac ako 121-tisíc eur,“ píše tento denník.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM