Eva Mikulová Správy

TOP podujatia: November bude v znamení revolúcie, ale aj módy a sakrálnej hudby

A máme tu november a s ním aj 30 výročie nežnej revolúcie. Okrem tohto jubilea nás čaká i množstvo akcií, ktoré by pred rokom 1989 neboli možné.

Ilustračný obrázok k článku TOP podujatia: November bude v znamení revolúcie, ale aj módy a sakrálnej hudby
19
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Seniorská tancovačka

Seniori si zatancujú aj v novembri. Nedeľná tancovačka v Kulturparku, ktorá sa teší veľkému záujmu skôr narodených, sa bude niesť opäť vo veselom duchu s hudobnou dvojicou Duo Gemini. Tá pre nich chystá ich obľúbené šlágre a určite pridá aj nejaké novinky.

Kedy: 3. novembra o 15,00 hodine

Košice Fashion Week 2019

Metropola východného Slovenska v Kulturparku šiestym ročníkom Košice Fashion Week (KFW). Bude o móde, otvorenej diskusii, zdieľaní skúseností a inšpirácii. Ponúkne novú platformu profesionálnych prednášok a workshopov, vzdelávací event na rozbehnutie vlastného biznisu, aj medzinárodný start-up.

Kedy: streda až sobota (6. až 9. november)

Pavel Hirax Baričák – beseda

Pozývame na motivačnú prednášku Pavla „Hirax“ Baričáka do Historickej radnice. Autor úspešnej série kníh Šlabikár šťastia sa vo svojej prednáške zameria na vzťahy, strachy, prítomný okamih, sebaprijatie, odpustenia sebe a iným, spoznanie sa, zrkadlenia sa s rodičmi, výchovu zameranú na rešpektovanie detskej duše a určovania hraníc nemocenským prístupom, odbúrania depresívnych stavov, riešenia krízových situácií, zbavenia sa blokov a úzkostí z detstva.

Kedy: 11. novembra o 18,00 hodine

Svätomartinská podkovička

Centrum včasnej intervencie Košice, n. o,. organizuje zaujímavé podujatie Svätomartinská podkovička. Na akom koni príde svätý Martin sa môžete prísť presvedčiť na vlastné oči do pavilónu Papa Kulturparku. Stretnutie s rodinami detí so zdravotným znevýhodnením „na 1 kope # 2“ sa začína o 16:00 hod.

Kedy: 11. november o 16,00 hodine

Be2Can

Šiesty ročník prehliadky festivalového filmu z Berlína, Benátok a Cannes priniesol aj v tomto roku výber toho najpozoruhodnej­šieho a najpodnetnejšieho, čo predstavili súťaže troch najvýznamnejších európskych filmových festivalov. Be2Can sa snaží otvárať závažné a živé témy. Päť úspešných snímok uvidí publikum Kulturparku.

Kedy: 11 až 13. november

Festival sakrálneho umenia

Je jedným z tradičných podujatí, ktorým každoročne počas novembra ožije metropola Východného Slovenska. Tento rok napíše už svoju jubilejnú 30.kapitolu. Hlavnou myšlienkou Festivalu sakrálneho umenia je od samého počiatku snaha prispievať k šíreniu vzájomného porozumenia a tolerancie.

Festival je spojený s oslavou sv. Alžbety, ktorá bude 17.novembra počas slávnostnej sv. omše vyhlásená za patrónku celého mesta Košice.

Kedy: 10. až 24. november

Košický Zlatý poklad

Už 35. ročník piesňovej súťaže Košický zlatý poklad, predstaví ďalších mladých talentovaných autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Finálový koncert uvidia diváci v Kulturparku. 

Do súťaže, ktorá vznikla v roku 1980, sa v tomto roku prihlásilo 156 piesní. Výberová komisia posunula šesť piesní do finále a z druhej skupiny vybrala 13 skladieb, z ktorých šesť postúpilo v semifinálovom kole prostredníctvom SMS hlasovania poslucháčov do finále.

Kedy: 16. november o 19,00 hodine

Art & Tech Days

Art & Tech Days je miestom, kde možno stretnúť inšpiratívne osobnosti z oblasti IT, vedy, umenia a dizajnu. Vytvára priestor, na ktorom sa tieto na prvý pohľad odlišné svety stretávajú. Bude sa konať v Kulturparku.

Kedy: 19. až 24. november

Výstava Kaligrafia = krasopis

Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana poteší deti v Košiciach ďalšou interaktívnou výstavou Kaligrafia = krasopis, ktorá bude na prízemí budovy Bravo v Kulturparku. Písmo predstavuje tak, ako vznikalo počas stáročí v rôznych častiach sveta.

Návštevníci si budú môcť napísať text v klinovom písme, poskladať obrázkové vety z hieroglyfov alebo si precvičiť ozdobné písanie štetcom či zrezaným perom. Navštívia hradnú pisáreň, púštny stan arabského pisára i pagodu čínskeho písmomaliara.

Kedy: od 21. novembra do 23. februára

Polievkový festival

Reprezentuje národnostnú a kultúrnu všehochuť, ktorú v Košiciach bez väčších problémov nájdete. Menšiny, či už vo väčšom alebo menšom zastúpení, predstavujú to najlepšie zo svojich kultúr, svoju kuchyňu, konkrétne polievku. Hlavnou myšlienkou festivalu je prezentovať a spoznávať košickú národnostnú a kultúrnu rozmanitosť, odstraňovať bariéry, ktoré vznikajú medzi ľuďmi rôznych skupín a etník, podporiť toleranciu a prispieť k vzájomnému dialógu medzi majoritou a minoritou nášho mesta. Koná sa v Kulturparku.

Kedy: 30. november

Udalosť Košice Fashion Week mala v roku 2015 úspech
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM