Eva Mikulová Rôzne

TOP tipy na jún: V Košiciach uvidíme balóny, na plátne Art film fest, v parku gurmánov

Neseďte doma a poďte do mesta! Jún už tradične ponúka množstvo atraktívnych podujatí, z ktorých si vyberie každý. Užijeme si i Gurmán fest ešte v Mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku TOP tipy na jún: V Košiciach uvidíme balóny, na plátne Art film fest, v parku gurmánov
29
Galéria
Zdroj: Adam Stečák , Art film fest 2018

Use the C!ty 2019

Jedenásty ročník festivalu Use the C!ty ponúkne neobyčajný zážitok priamo v centre mesta zadarmo. Hudba, maľovanie, graffiti, divadlo, móda, cirkus a to nie je všetko. Čakajú nás koncerty, umenie v električke alebo divadelné predstavenie Denník Anny Frankovej. Nebude chýbať ani obľúbené verejné háčkovanie alebo prezentácia šikovných skejterov. Kompletný program je uverejnený na ich stránke.

Kedy: od 5. do 9. júna (streda až nedeľa)

Virvar

Virvar – Dni bábkového divadla a hier pre rodiny sa budú konať v Bábkovom divadle ale i na iných miestach v meste. Uvidíme množstvo divadelných predstavení slovenských i zahraničných umeleckých súborov, hudobný koncert, vystúpenia populárnych flašinetárov, workshopy, súťaže o ceny, virvarland a mnoho ďalšieho.

Kedy: od 6. do 9. júna (štvrtok až nedeľa)

Gurmán fest

Už 10. ročník Gurmán festu sa bude opäť konať v Mestskom parku. Nenechajte si ujsť lahodné jedlá pripravené tými najlepšími šéfkuchármi v Košiciach i okolí. Okrem skvelých lahôdok, vás čaká i množstvo sprievodných akcií, detské kútiky, kulinárske šou aj koncerty.

Kedy: 7. jún (piatok) od 15,00 do 22,00 hodiny, 8. jún (sobota) od 12,00 do 22,00 hodiny, 9. jún (nedeľa) od 11,00 do 20,00 hodiny

Art Film Fest

Art Film Fest ponúka rozsiahly priestor pre prezentáciu diel najnovšej svetovej kinematografie, ale aj významných titulov filmovej histórie a v neposlednom rade kvalitatívny výber snímok slovenského audiovizuálneho prostredia. Dominantami programu sú dve súťažné sekcie – pre hrané a krát­kometrážne tituly. Obe hodnotia medzinárodné poroty, ktoré udeľujú najvyššie ocenenie Modrého anjela pre najlepší film, réžiu, herečku a herca. Nesúťažné sekcie uvádzajú diela etablovaných tvorcov, významné filmy národných kinematografií, kultové snímky, ktoré sa zapísali do histórie kinematografie, tematicky zamerané filmové projekty, ale aj profily či retrospektívy oceňovaných umelcov. Bude sa konať v košických kinách.

Kedy: od 14. do 22. júna (piatok až sobota) 

Balónová fiesta

Už 26. ročník Balónovej fiesty opäť zmení košické nebo na prehliadku nádherných farebných balónov a nebude chýbať ani Bruno. Fiestové mestečko bude v areáli TUKE. A bude tam i detská zóna so zábavnými hrami, rôznym programom a na záver nás čaká atraktívne nočné nafukovanie. Lety budú denne o 6,30 a 18,30 hodine.

Kedy: od 5. do 8. júna (streda až nedeľa)

Cassovia Folkfest

Veľký medzinárodný folklórny festival, nadväzujúci na folklórne festivaly typické pre Košice, je zameraný na prezentáciu tradičnej východoslovenskej, slovenskej, ale aj európskej kultúry a ich zvykov a tradícií. Tešiť sa môžete aj na Zemplínsku karičku- 7. ročník pokusu o slovenský rekord.

Kedy: 20. – 23. júna

Ilustračné foto, archív

Potulky: 3 parky na Severe

Ďalšia tradičná potulka mestom. Potulky sa konajú vždy prvý víkend v mesiaci. Kam chodil do školy slávny spisovateľ František Hečko? Kde bola hospodárska škola? Aké umelecké diela sú alebo už chýbajú v parkoch na severe? Kovové piliere z 2. svetovej vojny. Kadetka ako prvá secesná stavba v Košiciach. Kde bola vojenská plaváreň? Prvý výškový blok v Košiciach. Najzaujímvajšie stromy v parkoch – to sú témy júnovej potulky

Kedy: 6. až 8. jún (piatok až nedeľa)

Casssovia Folkfest

Cassovia Folkfest bude na košickej Hlavnej, v Čani a Valalikoch. Cassovia folkfest nadväzuje na dlhoročnú tradíciu konania folklórnych podujatí v metropole východného Slovenska v meste Košice. Je zameraný na prezentáciu tradičnej kultúry regiónov Košického samosprávneho kraja, Slovenska a európskych krajín. Hlavným cieľom festivalu je prezentovať tradičnú ľudovú kultúru Slovenska a iných národov širokej verejnosti a hľadať nové postupy pre prezentáciu tradičnej kultúry, posilnenie zdravého lokálpatriotizmu v slovenskej populácii, vytvorenie perspektívy pre prezentáciu regiónu v medzinárodnom meradle, iniciovanie rozvoja cestovného ruchu na báze organizovania kultúrnych podujatí.

Kedy: od 20. do 23. júna od 15,00 hodiny (štvrtok až nedeľa)

Verejná zbierka pre psíkov z útulku

Pomôžte psíkom. Vo Výmenníku Štítová sa bude konať zbierka pre zvieratká v útulku. Vždy v utorok až štvrtok v čase od 14:00 do 16:00 hod. Priniesť môžete rôzne potreby a krmivá pre zvieratá do priestorov

Kedy: od 14. júna do 12. júla

Spirithlavná, Fashion Meets

Opäť sa v Košiciach stretne móda s umením a filmom. Jedinečné spojenie domácej módy, živej hudby a niekoľkých známych tvárí a to všetko v jednej pouličnej show v rámci filmového festivalu. Počas večera sa môžete tešiť na niekoľko tajných hviezdnych hostí, jedinečnú atmosféru či navštíviť aj náš pop up obchodík a obohatiť svoj šatník. Tentoraz sa vidíme pri Morovom stĺpe Immaculata.

Kedy: 21. jún (piatok) od 17,00 hodiny

Workshop na peróne: Nebľaboc!

Nebľaboc! je interaktívny, intenzívny tréning osobného rozvoja. Využíva základné herecké techniky, ktorými pomáha zlepšovať komunikačné schopnosti. Je určený všetkým, ktorí túžia využívať širšie možnosti svojho tela, dychu, reči a hlasu ako pracovného nástroja a výrazového prostriedku. Často totiž nie je podstatné čo človek hovorí, ale ako. Tréning si dáva za cieľ účastníka naučiť, ako využívať svoj telesný, dychový, rečový a hlasový aparát správne, aby v rámci osobnej aj pracovnej komunikácie boli poskytnuté informácie nielen vypovedané, ale aj zrozumiteľné. Bude sa konať v Tabačke.

Kedy: 29. jún (sobota) od 10,00 do 17,00 hodiny

Art film fest 2018
15
Galéria
Zdroj: Art film fest 2018
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM