Lenka Fedorová Kultúra

Toto poteší zrejme všetkých Košičanov: V roku 2015 nás navštívil rekordný počet turistov!

Košice sa tešia rekordným číslam návštevnosti. Rok 2015 prekonal všetky očakávania. Čomu za to vďačíme?

Ilustračný obrázok k článku Toto poteší zrejme všetkých Košičanov: V roku 2015 nás navštívil rekordný počet turistov!
Zdroj: Dnes24.sk

„Kontinuálna a systematická práca marketingu miesta tzv. destinačného marketingu pre mesto Košice priniesla po piatich rokoch svoje ovocie“, v tlačovej správe o tom informovala Iveta Niňajová – výkonná riaditeľka KOŠICE Turizmus. Ďalej dodala, že sme prvou európskou destináciou s titulom Európske hlavné mesto kultúry, ktorá do dvoch rokov prekonala čísla návštevnosti z roku, kedy tento titul niesla.

Niňajová ďalej uviedla, že v roku 2013 vygenerovali Košice podľa údajov vybranej dane z ubytovania 308.955 preno­covaní. V roku 2014 tento údaj poklesol na 279.159. V roku 2015 sa tento počet enormne zvýšil a to najmä vďaka zvýšenému záujmu firemnej klientely o organizovanie firemných a odborných podujatí v Košiciach a záujmu návštevníkov o Košice v letných mesiacoch júl a august.

Počet prenocovaní sa zvýšil na 337.217 preno­covaní, čo predstavuje 9%-ný nárast oproti roku 2013 a až 21%-ný nárast oproti roku 2014.

Niňajová tiež uvádza, že svoju zásluhu na zvyšovaní návštevnosti má aj športové podujatie „Motocyklová Šesťdňová 2015", ktorá vytvorila 15 000 prenocovaní.

„Vďaka patrí všetkým našim privátnym aj verejným partnerom, neziskovým organizáciám, kultúrnym operátorom, ktorí po Európskom hlavnom meste kultúry v meste zostali so svojou ponukou a naďalej zvyšujú jeho atraktívnosť v očiach existujúcich aj budúcich návštevníkov“, netají vďaku Iveta Niňajová.

Počet turistov stúpol v Košiciach aj v letných mesiacov júl-august. Bolo to o 22,3% oproti roku 2014. Mesto Košice sa tak stáva vyhľadávanou turistickou destináciou, obľúbeným miestom oddychu a rekreácie.

Foto: ilustračná

Môže vás zaujímať:

Nový týždeň je tu a vy ešte neviete, ako ho strávite? Tipy ako ušité pre Košičanov!

Východoslovenská galéria v Košiciach: Výstava najlepších diel mladých autorov za posledných 10 rokov

Košická knižnica s originálnym nápadom: TOTO určite poteší každého čitateľa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM