Tradičné ľudové jedlá a skvelá atmosféra: Také opäť boli Margecianské fajnoty, FOTO
Deviaty ročník najväčšieho gurmánskeho festivalu v Košickom kraji priniesol počas víkendu bohatú kulinársku ponuku. Tisíce návštevníkov si prišli na svoje.
Obec Margecany v okrese Košice – okolie sa počas tohto víkendu už po deviatykrát stali najväčším gurmánskym centrom široko – ďaleko.
Chýr o Margecianských fajnotách už dávno prekročil hranice nášho chotára a tak sem počas víkendu (12. a 13. október) prišli milovníci dobrého jedla, skvelej nálady a slovenských tradícií z rôznych kútov Slovenska.
Aj remeselný jarmok
Margecany sa na tento sviatok dobre pripravili. Nikto neostal hladný a všakovaké tradičné dobroty, ktoré ešte varili naše babky, išli doslova na dračku.
Slovenská kuchyňa je skutočne pestrá. Nálečniky, trešene, gruľovniky, máčanka, džatky, pirohy, holubky a mnoho ďalších úžasných „lakociniek“ pripravujú priamo pred vašimi očami a tradičným spôsobom.
Čo by to bola za oslava dobrého jedla a bez dobrého programu? Ľudia sa bavili pri vystúpeniach folklórnych súborov a nechýbal ani tradičný remeselný jarmok.
Zahraničná kuchyňa
I deti si prišli na svoje. Množstvo atrakcií pre najmenších sú už tradičnou súčasťou podujatia. Či už vozenie na oslíkovi, zbrojnošské hry, kolotoče, ihriská, balóny, skákací hrad a veľa iných atrakcii.
Margecianske fajnoty sa každoročne rozširujú, čo do počtu návštevníkov i kuchárov. Aj tohto roku sa tak na poslednom TOP podujatí Košického samosprávneho kraja prezentujú regionálne kuchyne z Dolného Spiša, Šariša, Horehronia a Abova.
V nedeľu svoje kulinárstvo predvedú aj zahraničné kuchyne z Česka, Poľska, Švédska, Rumunska, Gruzínska, Vietnamu, Ukrajiny, Maďarska, Litvy, ale aj Bosny a Hercegoviny.