Eva Mikulová Rôzne Správy

Tradičné ľudové jedlá a skvelá atmosféra: Také opäť boli Margecianské fajnoty, FOTO

Deviaty ročník najväčšieho gurmánskeho festivalu v Košickom kraji priniesol počas víkendu bohatú kulinársku ponuku. Tisíce návštevníkov si prišli na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné ľudové jedlá a skvelá atmosféra: Také opäť boli Margecianské fajnoty, FOTO
27
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Obec Margecany v okrese Košice – okolie sa počas tohto víkendu už po deviatykrát stali najväčším gurmánskym centrom široko – ďaleko.

Chýr o Margecianských fajnotách už dávno prekročil hranice nášho chotára a tak sem počas víkendu (12. a 13. október) prišli milovníci dobrého jedla, skvelej nálady a slovenských tradícií z rôznych kútov Slovenska.

Aj remeselný jarmok

Margecany sa na tento sviatok dobre pripravili. Nikto neostal hladný a všakovaké tradičné dobroty, ktoré ešte varili naše babky, išli doslova na dračku.

Slovenská kuchyňa je skutočne pestrá. Nálečniky, trešene, gruľovniky, máčanka, džatky, pirohy, holubky a mnoho ďalších úžasných „lakociniek“ pripravujú priamo pred vašimi očami a tradičným spôsobom.

Čo by to bola za oslava dobrého jedla a bez dobrého programu? Ľudia sa bavili pri vystúpeniach folklórnych súborov a nechýbal ani tradičný remeselný jarmok.

Zahraničná kuchyňa

I deti si prišli na svoje. Množstvo atrakcií pre najmenších sú už tradičnou súčasťou podujatia. Či už vozenie na oslíkovi, zbrojnošské hry, kolotoče, ihriská, balóny, skákací hrad a veľa iných atrakcii.

Margecianske fajnoty sa každoročne rozširujú, čo do počtu návštevníkov i kuchárov. Aj tohto roku sa tak na poslednom TOP podujatí Košického samosprávneho kraja prezentujú regionálne kuchyne z Dolného Spiša, Šariša, Horehronia a Abova.

V nedeľu svoje kulinárstvo predvedú aj zahraničné kuchyne z Česka, Poľska, Švédska, Rumunska, Gruzínska, Vietnamu, Ukrajiny, Maďarska, Litvy, ale aj Bosny a Hercegoviny.

Margecianské fajnoty 2019
27
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM