Krimi

Tragická nehoda v Čermeli: Po šmyku a náraze do múru skrížil golf cestu oproti idúcemu mercedesu

Na Čermeľskej ulici došlo k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynul jeden človek. Podľa polície dostal vodič golfu šmyk. Neovládateľné auto narazilo pravou zadnou časťou do kamenného múru a odtiaľ sa odrazilo do protismeru, kde vošlo do cesty oproti idúcemu mercedesu.

Ilustračný obrázok k článku Tragická nehoda v Čermeli: Po šmyku a náraze do múru skrížil golf cestu oproti idúcemu mercedesu
Zdroj: TASR

Na Čermeľskej ceste v Košiciach sa stala v sobotu okolo 16:40 hodiny, v smere k Alpinke, tragická dopravná nehoda, pri ktorej zahynul jeden človek, ďalší utrpel ťažké zranenie a dve osoby ľahké zranenia. Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že k nehode došlo medzi osobným motorovým vozidlom VW Golf, ktoré viedol 35-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves, a vozidlom Mercedes Benz, ktoré šoféroval 47-ročný Košičan.

„Vodič golfu po prejdení pravotočivej zákruty z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam, dostal s vozidlom šmyk. To sa stalo neovládateľné a pravou zadnou časťou narazilo do kamenného múru mimo vozovky. Odtiaľ ho odrazilo šikmo pravou stranou do protismernej časti vozovky, pričom vošlo do jazdnej dráhy oproti idúcemu mercedesu a došlo k zrážke,“ priblížila hovorkyňa.

Vodič golfu utrpel pri nehode ťažké zranenia, jeho 42-ročný spolujazdec zraneniam podľahol. Vo mercedese došlo k ľahkým zraneniam dvoch spolujazdcov vo veku 30 a 46 rokov a na aute vznikla škoda 30 000 eur. „U vodiča tohto vozidla požitie alkoholu zistené nebolo, pričom za týmto účelom bola vodičovi golfu odobratá krv,“ doplnila Mésarová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v tejto veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy. Z dôvodu odstránenia následkov dopravnej nehody bol úsek cesty od 17:00 do 20:15 hodiny uzavretý v oboch smeroch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM