Alexandra Kolínská Rôzne

Trampoty košického špitálu s bezdomovcami: Rekordérka s 5,5 promile komunikovala akoby nič!

Ľudia bez domova v Košiciach zamestnávajú aj lekárov. Vzhľadom na to, že nemajú vlastné bývanie a často holdujú alkoholu, nezriedka musia byť ošetrení v košickej Univerzitnej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Trampoty košického špitálu s bezdomovcami: Rekordérka s 5,5 promile komunikovala akoby nič!
Zdroj: Webnoviny.sk

Potulujú sa mestom a po stanici a viacerí obťažujú ľudí. My sme si posvietili na to, s akými problémami najčastejšie končia v rukách lekárov. „Najčastejšími pacientmi sú bezdomovci na urgentných príjmoch. Väčšinou sú iba ambulantne ošetrení, pretože hospitalizáciu odmietajú. Napriek často závažnému zdravotnému stavu, odchádzajú späť do ulíc na vlastnú zodpovednosť,“ povedala hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Akonáhle sa ochladí, problémy s bezdomovcami stúpajú. Avšak v zime nie všetci odmietajú hospitalizáciu. „Pár prípadov ročne hospitalizujeme v zimnom období, keď prevláda mimoriadne mrazivé počasie. Omrznuté končatiny je v niektorých prípadoch potrebné amputovať. Týmto pacientom priemerne nameráme 3 až 4 promile alkoholu v krvi,“ dodáva hovorkyňa.

Na otázku o prípade, kedy niekto z bezdomovcov mal v sebe najviac alkoholu, hovorkyňa odpovedala: „Pred dvoma rokmi priviezli záchranári ženu s 5 a pol promile a normálne komunikovala.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM