Eva Mikulová Rôzne

Trate sú dokončené ale električky nejazdia. Nie je ešte platné kolaudačné rozhodnutie

Projekt Modernizácie električkových tratí bol ukončený v zmluvnom termíne, rovnako včas a v súlade s plánom bolo podaná žiadosť o kolaudáciu tejto stavby.

Ilustračný obrázok k článku Trate sú dokončené ale električky nejazdia. Nie je ešte platné kolaudačné rozhodnutie
Zdroj: Mesto Košice

Košický samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre stavby mestských dráh vydal v piatok 28. septembra 2018 kolaudačné rozhodnutie na rekonštruované úseky električkovej tra­te.

Kolaudačné rozhodnutie nie je právoplatné, stane sa právoplatným až jeho doručením všetkým účastníkom kolaudačného konania. DPMK však už robí všetky potrebné kroky k obnove električkovej dopravy.

„V médiách sa objavila nepravdivá informácia, že kolaudačné konanie týkajúce sa modernizácie električkových tratí je ukončené. Nie je to pravda. V rámci kolaudačného konania bolo vydané kolaudačné rozhodnutie. Rozhodnutie nadobudne právoplatnosť až po doručení všetkým účastníkom kolaudačného konania. Do doby doručenia nie je kolaudačné rozhodnutie definitívne právoplatné.“ informoval hovorca magistrátu Miroslav Sambor.

Dopravný podnik už pripravuje spustenie električiek

„Sme veľmi radi, že dodávateľ spoločnosť Eurovia dodržal zmluvný termín odovzdania stavby a včas pripravil všetky podklady pre kolaudačné konanie. Rovnako oceňujeme aj konštruktívny prístup špeciálneho stavebného úradu, ktorý umožnil, že kolaudačné konanie prebiehalo tak, aby sme sa vyhli zbytočným prestojom a umožnili Košičanom využívať opäť električkovú dopravu v najkratšom možnom termíne. Už niekoľko dní prebiehajú v dopravnom podniku prípravné práce na obnovenie električkovej dopravy. Obnovíme ju ihneď ako bude kolaudačné rozhodnutie právoplatné," informuje námestník primátora Martin Petruško.

Podľa našich informácií, by električky mali cez okružnú križovatku Moldavská začať jazdiť do 6. októbra.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM