Futbal

Tretí ligový duel v rade skončil porážkou: Tentoraz Košice neuspeli na Záhorí

Tím MFK Košice prehral už tretí ligový duel za sebou a to aj napriek tomu, že hostia na Záhorí dva razy vyhrávali. Tentoraz východniari nestačili na Seničanov a súperovi podľahli 2:3. O víťazný gól domácich sa postaral Juraj Piroska, ktorý neskôr videl aj červenú kartu.

Ilustračný obrázok k článku Tretí ligový duel v rade skončil porážkou: Tentoraz Košice neuspeli na Záhorí
Zdroj: TASR

Úvodný gól priniesla 9. minúta, po zbytočnej strate lopty v strede pola a následnom centri sa hlavou z päťky presadil Pačinda – 0:1. Seničania sa snažili o vyrovnanie, Piroskovu tvrdú strelu však Tofiloski vyrazil. V 19. minúte dostal Roberto peknú prihrávku od Opielu, obišiel obrancu a nekompromisne pod brvno vyrovnal – 1:1. Smolou pre neho bolo, že pri zakončení si obnovil zranenie svalu a musel zísť z ihriska dole.

Otvorený futbal pokračoval

Nebezpečne zakončoval následne v 22. minúte Ostojič, no Košičania využili ďalšie zaváhanie senickej defenzívy až o minútu neskôr. Presadil sa kapitán Šinglár, ktorého strela si to namierila presne do šibenice Šullovej brány. Otvorený futbal pokračoval aj naďalej. V 32. minúte Haskičovu gólovú hlavičku Šulla vyškriabal v poslednej chvíli na roh. Na druhej strane mal podobnú možnosť útočník Irobiso, ale osamotený netrafil bránu. V 40. minúte sa Záhorákom podarilo vyrovnať, na Piroskov center si nabehol Kalabiška a loptu tečoval za Tofiloskeho chrbát – 2:2.

Do druhého polčasu vstúpili Seničania výborne, boli aktívnejším celkom a chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Už v 46. minúte vytvorili veľký závar pred brankárom Tofiloskim, Irobiso však nedokázal loptu dotlačiť do siete. Následne zakončoval nebezpečne Mazáň, ale lopta letela vedľa. V 62. minúte predviedli domáci protiútok, po akcii Opielu s Piroskom zakončoval Irobiso, obrana Košíc však stačila zblokovať loptu na roh.

Vytúžený tretí gól dosiahla Senica v 70. minúte, keď sa presadil z priameho kopu strelou k ľavej žrdi kapitán Piroska. V závere mohli Košičania dvakrát vyrovnať. V 78. minúte po centri Viazanka nastrelil ľavú žrď Šullovej brány striedajúci Djordjevič. Potom sa nechal zbytočne vylúčiť Piroska a hosťom svitla nádej na vyrovnávajúci gól. Poslednú možnosť mali v nadstavenom čase, no senický gólman Šulla so šťastím chytil tutovku hostí a udržal víťazstvo Senice 3:2.

Hlasy trénerov:

Pavel Hapal, tréner Senice: „S výsledkom som spokojný, podarilo sa nám streliť tri góly Košiciam. Na jednej strane je to pre nás dobrá vizitka, na druhej našu defenzívnu činnosť nemôžem dnes pochváliť. Dostávame jednoduché góly. Myslím si, že pre diváka to bol pekný zápas s množstvom zaujímavých momentov. Hráme rozdielne doma a vonku. Verím, že sa to v tomto týždni zlomí a že z Ružomberka privezieme nejaké body.“

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Do zápasu sme vstúpili dobre. Išli sme skoro do vedenia. Paradoxne však to, čo nás zdobilo v predchádzajúcich ôsmich zápasoch, nám dnes nefungovalo. V defenzíve sme boli slabí. Hoci sme išli dvakrát do vedenia, súper vždy vyrovnal. V defenzíve sme mali strašné problémy. Dnes sme si nezaslúžili vyhrať a súperovi gratulujem k trom bodom.“

FK Senica – MFK Košice 3:2 (2:2)

Góly: 20. Roberto, 40. Kalabiška, 70. Piroska – 9. Pačinda, 23. Šinglár. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Irobiso, Mazáň, Pavlík, Gava – Sekulič, Diaby, Kavka, Pačinda, ČK: 85. Piroska (Senica), 1385 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM