Lenka Fedorová Krimi

Tri nehody s chodcami v Košiciach za jeden deň! Smutné čísla hovoria jasnou rečou

Stačilo málo a mohlo to dopadnúť inak! Košická polícia informovala o nehodách s účasťou chodcov. Podľa jej slov sú to práve oni, kto vždy ťahá za kratší koniec.

Ilustračný obrázok k článku Tri nehody s chodcami v Košiciach za jeden deň! Smutné čísla hovoria jasnou rečou
Zdroj: Dnes24.sk

V uplynulých dňoch došlo v Košiciach k trom dopravným nehodám, ktoré našťastie neskončili tragicky, ale chodci pri nich utrpeli ťažké zranenia. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

,,Podľa doterajších zistení chodkyňu, ktorá v pondelok (13.11.) po 18. hodine vstúpila na vozovku a prechádzala po riadne vyznačenom neriadenom priechode pre chodcov na Slaneckej ulici v Košiciach, zachytil vodič osobného motorového vozidla. Vodičova dychová skúška bola negatívna, chodkyňa utrpela ťažké zranenia," uviedla k nehode hovorkyňa.

Ako ďalej prezradila, v ten istý deň o dve hodiny neskôr, zaznamenali dopravnú nehodu v mestskej časti Dargovských hrdinov, kde podľa doterajších zistení náhle vstúpil na vozovku mimo priechodu pre chodcov maloletý chodec, pričom ho zachytilo prichádzajúce vozidlo. Chodec pri zrážke s autom utrpel ťažké zranenia, prítomnosť alkoholu u vodiča zistená nebola.

,,Pravdepodobne na vlastnú nepozornosť a nedisciplinovanosť na ceste doplatil aj ďalší maloletý chodec, ktorý včera (14.11.) v ranných hodinách náhle vstúpil na vozovku mimo vyznačeného priechodu pre chodcov, pričom sa dostatočne nepresvedčil, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva a s ohľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúceho vozidla," priblížila situáciu Ivanová.

Ako dodala, podľa doterajších informácií už vodič prichádzajúceho vozidla zrážke nedokázal zabrániť a chodec utrpel ťažké zranenia. Dychová skúška u vodiča bola negatívna.

,,Príčiny vzniku, bližšie okolnosti i miera zavinenia dopravných nehôd sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa.

Polícia eviduje v našom kraji za desať mesiacov roku 2017 celkovo 138 dopravných nehôd s účasťou chodca, pričom samotní chodci zavinili takmer polovicu z nich. Pri dopravných nehodách s účasťou chodca bolo usmrtených 5 osôb, 36 osôb bolo ťažko zranených a 90 osôb utrpelo ľahké zranenia. Pri dopravných nehodách s účasťou chodcov často asistuje aj alkohol.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM