Lenka Fedorová Správy

U. S. Steel o výsledkoch za minulý rok: Čísla, čo zaujmú!

Spoločnosť U. S. Steel zverejnila výsledky svojho hospodárenia za minulý rok. Aké sú jej očakávania od roku 2017?

Ilustračný obrázok k článku U. S. Steel o výsledkoch za minulý rok: Čísla, čo zaujmú!
Zdroj: TASR

Spoločnosť U. S. Steel oznámila zlepšené výsledky za rok 2016 s vyšším prevádzkovým cash flow, silnejším stavom v oblasti hotovosti a likvidity. Spoločnosť o tom informovala na svojom webe.

U. S. Steel za rok vykázal čistú stratu v hodnote 440 mil. USD, vrátane účtovných úprav s negatívnym dopadom v celkovej sume 190 mil. USD; v porovnaní s rokom 2015, v ktorom korporácia dosiahla čistú stratu 1,6 miliardy USD, z toho účtovné úpravy s negatívnym dopadom predstavovali sumu 1,4 miliardy USD.

Prezident spoločnosti Mario Longhi na to reagoval: „Vstúpili sme do roku 2016 čeliac veľmi komplikovaným trhovým podmienkam, napriek tomu sme sa sústredili na naše transformačné úsilie v projekte Carnegie, naša cesta," uviedol.

Podľa Longhiho napriek nižším priemerným realizačným cenám a predaju výrobkov v minulom roku, dosiahli lepšie výsledky, aj vďaka pokračujúcemu vylepšovaniu ich výrobného sortimentu a štruktúry nákladov.

"Zameranie sa na hotovosť, vrátane lepšieho riadenia pracovného kapitálu a využitie príležitostí pri transakciách na kapitálových trhoch vyústili do lepšieho profilu splatnosti dlhov a lepšieho stavu hotovosti a likvidity. Máme dobrú pozíciu na to, aby sme urýchlili oživovanie našich aktív s cieľom zvýšiť našu prevádzkovú spoľahlivosť a efektívnosť a priniesli hodnotnejšie riešenia pre našich zákazníkov,“ zhodnotil stav Longhi.

Ako spoločnosť ďalej informuje, pokiaľ trhové podmienky, ktoré zahŕňajú spotové ceny, náklady na suroviny, dopyt zákazníkov, objemy dovozu, zásoby v dodávateľskom reťazci, počet vrtných súprav a ceny energií v nezmenenom stave, očakáva sa čistý zisk za rok 2017 cca 535 mil. USD a EBIDTA cca 1,3 miliardy USD, lepšie výsledky v segmente plochých valcovaných výrobkov, v európskom segmente a v segmente rúr v porovnaní s rokom 2016, pozitívny vývoj v stave hotovosti za rok, hlavne z dôvodu zlepšenej hotovostnej situácie z prevádzok a ostatné oblasti podnikania by mali dosahovať podobné výsledky ako v roku 2016 s tým, že spoločnosť očakáva výdavky na penzijné benefity v sume cca 50 mil. USD.

„Začíname rok 2017 s oveľa lepšími trhovými podmienkami, než akým sme čelili na začiatku predošlého roku," uviedol Longhi. Podľa jeho slov zatiaľ, čo spoločnosť očakáva prínosy zo zlepšenej situácie na trhoch, tieto trhy sú aj naďalej pomerne nestále.

"Musíme sa sústreďovať na zlepšenie toho, čo máme pod kontrolou, teda na dosiahnutie cieľov v oblasti bezpečnosti (nulový výskyt úrazov), zlepšovanie stavu našich aktív a prevádzkových výkonov a vývoj inovácií, ktoré vytvárajú diferencované riešenia pre našich zákazníkov – tieto ciele aj naďalej zostávajú našou prioritou,“ uzavrel Longhi.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM