Alexandra Kolínská Krimi

Ubytoval sa v penzióne bez zaplatenia: Lukáš (24) má však toho na rováši viac!

Košickí muži zákona majú plné ruky práce. Zamestnáva ich aj Košičan Lukáš (24), ktorý sa podľa hovorcu ubytoval v hoteli bez zaplatenia. To však nie je všetko, čo má mladík na rováši.

Ilustračný obrázok k článku Ubytoval sa v penzióne bez zaplatenia: Lukáš (24) má však toho na rováši viac!
Zdroj: TASR

Policajtom Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície OR PZ v Košiciach sa podarilo vypátrať a zadržať podozrivú osobu, ktorá sa ubytovala v jednom z košických hotelov a za poskytnuté služby nezaplatila. „Na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov a získaných dôkazov poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Západ obvinil Lukáša (24) z Košíc z trestného činu podvodu,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ďalší Lukášov skutok

Hotelu tak spôsobil škodu viac ako 1 150 eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročný pobyt za mrežami. „Lukáš má na rováši aj krádež vecí z izby v jednom z košických penziónov, kde sa spoločne s ďalšími dvoma Košičanmi (20,21) vlámal v noci z 1.12. na 2.12.2014,“ dodala Mésarová.

Trojica odniesla z Penziónu elektroniku

„Z izby odcudzili elektroniku (notebook, nivelizačný prístroj, ovládacie zariadenie k GPS zariadeniu a iné) so škodou vo výške 5 450 eur. Polícia časť odcudzených vecí zaistila. Polícia v Starom meste všetkých troch mladých Košičanov obvinila z prečinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva,“ povedala Mésarová. Za tieto skutky hrozí obvineným osobám basa až na dva roky.

Lukáš sa činil aj v obchoďáku

„Obvinený Lukáš (24) bol tiež pred mesiacom trestne stíhaný za krádež hernej konzoly v obchodnom centre v Košiciach. Nie je vylúčené, že sa mu trestné stíhanie ďalším dokumentovaním rozšíri o ďalšie skutky,“ dodala na záver. Obvinený Lukáš bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie, ďalší dvaja obvinení (20,21) sú stíhaní na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM