Eva Mikulová Rôzne

Ukradli šteniatko z útulku, potom ho vrátili

Mladý pár chcel šteniatko hneď, nechceli čakať do pondelka. Zdrvená brigádnička z psieho útulku ihneď informovala políciu ale pár už psíka vrátil.

Ilustračný obrázok k článku Ukradli šteniatko z útulku, potom ho vrátili
Zdroj: Útulok UVP Košice

Kuriózny prípad sa stal v útulku zvierat v Haniske pri Košiciach. O prípade informovala TV Markíza. Mladý pár prišiel cez víkend do útulku, kde si vyhliadli šteniatko. To sa im tak zapáčilo, že si ho chceli vziať ihneď. V útulku však bola len brigádnička Ivana Marcinková, ktorá im vysvetlila, že psa im dať nemôže, lebo nemá právomoc podpisovať zmluvy a musia počkať do pondelka.

Potom išla venčiť psa a medzitým mladý pár šteniatko ukradol. „Medzi sebou sa rozprávali po maďarsky, so mnou po slovensky. A veľmi súrne chceli to šteniatko. Chceli mi zaň aj zaplatiť,“ hovorila pred kamerami.

Celú krádež zachytila aj kamera v útulku: „Pani má kabelku, v nej šteniatko, veľmi rýchlo sa ponáhľali a pán sa ešte obzeral, či ich nikto nevidí," hovorí brigádnička.

Pes nie je vec

Keďže pes nie je vec, o prípad sa začala zaujímať aj košická polícia, napriek tomu, že mladý pár nakoniec psa vrátil. Mladý muž krádež zdôvodnil tak, že bol opitý a jeho priateľka toho psa veľmi chcela.

Brigádnička Ivana je spokojná, že sa jej čierne predtuchy nesplnili. Psíka vrátili v poriadku, bez ujmy na zdraví.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM