Eva Mikulová Správy

Ukradol kvetináč zo stanice Detskej železnice a nakoniec ho vrátil

Vráteniu pomohla medializácia záberov z bezpečnostných kamier, i obrovský záujem verejnosti o tento prípad.

Ilustračný obrázok k článku Ukradol kvetináč zo stanice Detskej železnice a nakoniec ho vrátil
Zdroj: Detská železnica Košice

V zlodejovi sa pohlo svedomie.

Detská železnica sa v posledných dňoch stala terčom útokov rôznych zlodejov a vandalov. V jednom zlodejovi sa však nakoniec svedomie pohlo a kvetináč s muškátmi vrátil.

„Vráteniu pomohla medializácia záberov z bezpečnostných kamier, i obrovský záujem verejnosti o tento prípad. Bez jej pomoci, ako aj viacerých redakcií by sme asi len ťažko dočkali návratu,“ hovorí riaditeľ Detská železnica Košice, o. z. Ľubomír Lehotský.

Kvety sa už vynímajú v okne staničnej budovy po tom, čo si ich 3. mája vzal pán Július so sebou domov. Napokon ich vrátil zdravé a v plnej kondícii.

„Aj keď krádež pobúrila a sklamala dobrovoľníkov z detskej železnice, treba povedať, že pán Július sa napokon zachoval ako chlap, nabral odvahu, kvety ešte v deň zverejnenia vrátil späť aj spolu s ospravedlnením. Mrzí ho skutok, ktorý spáchal pod vplyvom alkoholu, no najmä to, že spôsobil hanbu sebe a celej rodine. Svoje konanie ľutuje a občianske združenie Detská železnica Košice jeho ospravedlnenie prijíma,“ dodáva Ľ. Lehotský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM