Eva Mikulová Správy

Ulica Komenského bude uzavretá, kvôli podujatiam v rámci Týždňa mobility

Jedinou výnimkou bude historická električka, ktorá bude premávať po Komenského ulici v rámci kyvadlovej dopravy pre návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Ulica Komenského bude uzavretá, kvôli podujatiam v rámci Týždňa mobility
Zdroj: DPMK

V nedeľu 22. septembra je pre Košičanov pripravený program na Komenského ulici, ktorá bude od križovatky so Strojárenskou až po križovatku po Watsonovu ulicu v oboch smeroch od 9.00 do 16.00 hod. úplne uzavretá pre akúkoľvek dopravu.

Atraktívne podujatia

Jedinou výnimkou bude historická električka, ktorá bude premávať po Komenského ulici v rámci kyvadlovej dopravy pre návštevníkov.

Počas dňa od 11. do 16. hodiny sa môžete zapojiť do rôznorodých aktivít „na kolesách“, na svoje si prídu cyklisti, bežci, milovníci kolieskových korčúľ či šliapacích kár.

Postavená bude pump-tracková dráha, detské dopravné ihrisko, cyklistická poradňa aj servis. Veľkú časť programu budú tvoriť aj aktivity propagujúce elektromobilitu. 

Okrem štandardne vypravovaného cyklobusu na trase linky č. 14 na Horný Bankov, resp. Jahodnú podľa cestovného poriadku, pripravuje DPMK v rámci nedeľného programu ešte aj jazdy mimoriadneho cyklobusu. 

Spoj bude premávať od 10.30 hod. každú polhodinu zo zástavky Námestie Maratónu mieru po cieľovú zastávku Horný Bankov a späť. Pripravená je tiež prezentácia histórie električkovej dopravy v Košiciach.

Polmaratónska cyklojazda

Obľúbené nesúťažné cyklistické podujatie v Košiciach, ktoré je určené širokej verejnosti vrátane detí, bude dôstojnou bodkou za aktivitami Európskeho týždňa mobility.

Spojitosť s MMM symbolizuje trasa pelotónu zhodná s trasou maratóncov.

Pôjde sa jeden neúplný maratónsky okruh s dĺžkou cca 19 km. Symbolickou je aj rýchlosť jazdy porovnateľná s rýchlosťou priemerného bežca.

Deti do 15 rokov jazdia pod dohľadom rodičov. Štart cyklojazdy bude 22. septembra o 15.30 hod. na Komenského ulici pri SPŠ strojnícka, registrácia sa začína o 14.30 hod.

Cieľ bude na Hlavnej ulici.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM