Eva Mikulová Správy

Umrel legendárny kolportér "Fantomas." Známi Košičania mu chcú prispieť na pohreb

Posledné roky prežil Ján Harničár v zariadení Oáza v Bernátovciach. Umrel na ochorenie Covid-19

Ilustračný obrázok k článku Umrel legendárny kolportér "Fantomas." Známi Košičania mu chcú prispieť na pohreb
Zdroj: Facebook.com/Jaro Polaček

Smutná správa dnes (v stredu 10. marca) zasiahla mnohých Košičanov, ktorí si pamätajú ikonickú postavu kolportéra Jána Harničára, ktorého každý poznal pod menom Fantomas. Stal sa vo veku 68 rokov ďalšou obeťou nového koronavírusu.

Zvesť o jeho smrti sa rýchlo rozšírila prostredníctvom sociálnych sieti a keďže Fantomas bol svojrázny človek a posledné roky prežil v zariadení Oáza v Bernátovciach. Zomrel napokon v nemocnici a jeho úmrtie potvrdil farár Ján Gombita z Oázy.

J. Harničár bol nezabudnuteľnou postavou košických ulíc. Jeho stanovište bolo na Hlavnej ulici pred Tescom a jeho neúnavné vyvolávanie novinových titulkov ešte stále znie v hlavách pamätníkov.

Fantomasa si chcú uctiť aj známi Košičania, ktorí by mu radi prispeli na pohreb. S iniciatívou prišiel bývalý poslanec NR SR Otto Brixi ale i známy košický sprievodca Milan Kolcun.

Na Fantomasa spomína i primátor Košíc Jaroslav Polaček na svojom Facebooku: „Keď som ho nedávno navštívil, nik by nepredpokladal, že to bude naposledy, čo sa s košickým Fantomasom vidíme naživo. Stretnutie bolo pre mňa zážitkom, malo výnimočnú atmosféru a obohatilo ma tým najkrajším spôsobom. Som vďačný, že som mal príležitosť byť a rozprávať sa s človekom, známym a nezabudnuteľným Košičanom, len pár týždňov predtým, ako navždy odišiel.“

Termín pohrebu ešte nie je známy ale kvôli pandemickým opatreniam bude s minimálnym počtom ľudí.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM