Správy

Univerzita P. J. Šafárika odporúča fakultám okrem výnimiek dištančnú formu výučby

Vedenie Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach odporúča vedeniam fakúlt v prípade prednášok prechod z prezenčnej na dištančnú formu výučby.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita P. J. Šafárika odporúča fakultám okrem výnimiek dištančnú formu výučby
Zdroj: kosice.dnes24.sk

„Prezenčne budú vyučované len laboratórne cvičenia a semináre, pri ktorých nie je možné výučbu plne nahradiť online formou vzdelávania, napríklad v prípade Lekárskej fakulty a Prírodovedeckej fakulty UPJŠ,“ uviedol v utorok 29. septembra hovorca UPJŠ Tomáš Zavatčan.

Takáto výučba bude prebiehať na základe rozhodnutí vedení jednotlivých fakúlt za zvýšených hygienických a protiepidemických opatrení. Tie reflektujú situáciu s pandémiou nového koronavírusu.

21 prípadov nákazy

„Na UPJŠ máme vytvorené také technické a pedagogické podmienky na pokračovanie výučby dištančnou formou, aby bol zabezpečený plynulý priebeh akademického roku 2020/2021,“ konštatoval Zavatčan.

Študentom zo Slovenska vedenie univerzity odporúča návrat domov, zahraničným študentom na UPJŠ odporúča zotrvať na Slovensku v mieste ich ubytovania.

Na UPJŠ evidujú 21 aktívnych prípadov nakazenia novým koronavírusom. „Všetci pozitívne testovaní sa nachádzajú v domácej karanténe a v prípade zhoršenia zdravotného stavu budú hospitalizovaní,“ dodal Zavatčan.

Na Technickej univerzite v Košiciach (TUKE) majú od začiatku septembra jednotlivé fakulty kompetenciu, akú formu vzdelávania zvolia s ohľadom na dodržanie všetkých protiepidemických a hygienických opatrení. „V stredu (30. 9.) u nás zasadne monitorovacia komisia, ktorá príjme nejaké ďalšie odporúčania. Viac-menej sa potvrdia tie, ktoré boli, prípadne sa niečo sprísni, ale my sme takto nastavení prakticky od začiatku akademického roku,“ povedal kancelár TUKE Adrián Harčár.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM