Eva Mikulová Samospráva

Univerzitnú ulicu opäť opravujú, pred rokom rekonštruovali havarijný stav priechodu

V súčasnosti prebiehajúce práce na Univerzitnej ulici sú realizované z dôvodu značného poškodenia dláždeného krytu, nevhodného typu dlažby.

Ilustračný obrázok k článku Univerzitnú ulicu opäť opravujú, pred rokom rekonštruovali havarijný stav priechodu
Foto: Eva Mikulová

Univerzitná ulica je po roku opäť uzavretá, pretože tam prebiehajú práce na vozovke.

„V súčasnosti prebiehajúce práce na Univerzitnej ulici sú realizované z dôvodu značného poškodenia dláždeného krytu, nevhodného typu dlažby a z dôvodu, že slúži i ako prístup automobilov do súkromného parkoviska Premonštrátov Na túto opravu boli v tomto roku z rozpočtu vyčlenené finančné prostriedky, a preto sme po zabezpečení príslušných povolení začali s realizáciou,“ informovali nás z referátu dopravy košického magistrátu.

V rámci tejto opravy bude zabezpečená výmena dlažby, oprava podkladov a odvodnenia. O prebiehajúcich prácach boli vopred oboznámené podnikateľské subjekty v tejto lokalite a seminár Premonštrátov.

Mesto Košice uplynulý rok zrekonštruovalo havarijný stav priechodu v križovatke ulíc Kováčska, Univerzitná, Pri Mikušovej väznici. Jeho neustála oprava bola neudržateľná z dôvodu nevhodného typu dlažby, ktorá sa na nej nachádzala a z dôvodu, že slúži i ako prístup automobilov do súkromného parkoviska Premonštrátov. V rámci tejto opravy dostali nový šat i vstupy do týchto vedľajších ulíc. 

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM