Eva Mikulová Kultúra

Uriah Heep vydávajú nový album a hlásia návrat do Košíc po dvanástich rokoch

Koncertná stávka na istotu je skupina Uriah heep, ktorá sa po dvanástich rokoch vráti s novým programom do Košíc. Vystúpia v Spoločenskom pavilóne

Ilustračný obrázok k článku Uriah Heep vydávajú nový album a hlásia návrat do Košíc po dvanástich rokoch
Zdroj: TASR

V minulom roku sa skupina Uriah Heep rozhodla vo svojej premiére úspešne vyskúšať crowd-sourcing. Výsledkom je nový album „Living the Dream“. Hudobníci vystúpia v Spoločenskom pavilóne 17. februára 2019 o 19.00 ho­dine.

Aj napriek zatiahnutej železnej opone „Uriáši“ u nás doslova zľudoveli a to predovšetkým vďaka nesmrteľnej skladbe „Lady in Black“. Prvopočiatky britských Uriah Heep siahajú do Birminghamu, kde vznikli ešte v roku 1969. Niekedy sa o nich žartom hovorilo ako o "The Beach Boys hard rocku“, to pre ich melodické pesničky a viachlasné sprievodné vokály.

Ich hudba je ale hlavne zhrnutím rôznorodých štýlov ako progressive rock, hard rock, jazz a príležitostne aj country. Skupina stále veľmi aktívne koncertuje po celom svete, no najväčšiu fanúšikovsku základňu okrem domoviny majú najmä na starom kontinente. Doposiaľ predali viac ako 40 miliónov albumov a ročne odohrajú viac ako 125 koncertov pre 500-tisíc fanúšikov.

Na koncerte v Košiciach predstavia nový album „Living the Dream“ a prierez doterajšou bohatou kariérou.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM