Lenka Fedorová Šport

Úspech košických bojových športovcov: Z európskeho šampionátu 6 medailí!

Zdá sa, že metropola východu si nesie svoj titul Európske mesto športu právom. Potvrdili to aj ďalší úspešní športovci zastupujúci Košice i celé Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Úspech košických bojových športovcov: Z európskeho šampionátu 6 medailí!
Zdroj: TASR

Po fantastickom triumfe Martina Kočiho, o ktorom sme vám nedávno priniesli článok sa košický šport teší ďalším úspechom. Stojí za nimi šesťčlenná výprava z Centra bojových športov a skupinových cvičení. Pavol Langer, Gabriel Tysz, Gabriel Fischer, Matej Zavacký, Filip Kovatsch a Adam Nagy si z európskeho šampionátu priniesli 6 medailí.

Na európskom pohári v Grapplingu, čoraz populárnejšom športovom odvetví, sa stretli súťažiaci zo 14 krajín a všetkých váhových aj vekových kategórií. Za fantastickým výsledkom nestoja len samotní športovci, ale aj trénerské trio Peter Takáč, Michael Bodnár a Martin Božík.

Všetci šiesti športovci stáli na stupni víťazov a počtom štyroch bronzových,(Langer, Tysz, Fischer, Zavacký) jednej striebornej (Kovatsch) a jednej zlatej medaile (Nagy) sa zaradili medzi najúspešnejšie tímy na podujatí.

Skvelý výsledok zaznamenali aj pred dvomi rokmi, keď sa dvom členom tímu, Krisovi Nataškovi a Pavlovi Langerovi podarilo v Chorvátsku na Majstrovstvách sveta vybojovať amatérsky titul Majstra sveta v MMA a dvakrát Majstra sveta v Grapplingu.

Grappling je športová disciplína, ktorá v sebe zhŕňa široké spektrum rôznych hmatov, chvatov, pohybov, únikov a hodov z najrôznejších úpolových športov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM