Eva Mikulová Krimi

Útočník prepadol 74 ročného seniora a spôsobil mu rôzne zranenia, zlomil mu aj nos

Obvinenému 30 ročnému mužovi za tento čin spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov. Stíhaný je väzobne.

Ilustračný obrázok k článku Útočník prepadol 74 ročného seniora a spôsobil mu rôzne zranenia, zlomil mu aj nos
Zdroj: KR PZ Košice

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 30 ročného Pavla z okresu Košice okolie. Ešte v nedeľu 29. septembra večer, na Gemerskej ulici v Košiciach lúpežne prepadol 74-ročného dôchodcu z Košíc.

Zbabelo si trúfol na slabšieho

„Obvinený muž podľa doterajšieho vyšetrovania dôchodcu sotil zozadu, následkom čoho spadol na zem. Potom ho kolenami prikľakol a prehľadal mu vrecká,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Dôchodca sa aktívne bránil, ale počas zápasenia mu roztrhal vetrovku a fyzicky ho napadol. Dôchodcovi prišiel na pomoc okoloidúci muž a tak útočník z miesta ušiel.

„Policajti podozrivého muža krátko na to vypátrali a zadržali. Ukrýval sa za teplovodným potrubím neďaleko miesta činu. Napadnutý dôchodca sa zo zranení, zlomenina nosa, odreniny na tvári, bude liečiť asi tri týždne,“ dodáva J. Mesárová.

Obvinenému mužovi za tento čin, spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody až na dvanásť rokov. Stíhaný je väzobne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM