Lenka Fedorová Správy

Uvoľnite miesto v skrini: Na KVP sa chystá veľká zbierka, môžete aj vyhrať

Na sídlisku KVP sa bude konať zbierka, ktorou môžete pomôcť mnohým ľuďom. Vaše skrine sa uvoľnia a navyše môžete aj vyhrať.

Ilustračný obrázok k článku Uvoľnite miesto v skrini: Na KVP sa chystá veľká zbierka, môžete aj vyhrať
Zdroj: TASR

Poznáte to. Skrine vám praskajú vo švíkoch a vy si aj tak nemáte, čo obliecť. Čo tak darovať prebytočné veci iným ľuďom? Teraz máte možnosť darovať ich v zbierke na sídlisku KVP, ktorá sa uskutoční v najbližších dňoch.

Darovať možno odevy (dámske, pánske, detské), lôžkoviny, posteľnú bielizeň, uteráky, utierky, záclony, deky, domáce potreby (riad biely a čierny, poháre), obuv, hračky, ako aj elektroniku do 20 kg (žehličky, hriankovače, kulmy, hodinky, váhy, počítače, kávovary..).

Vďaka tomu tak môžete pomôcť ľuďom, ktorí sú v materiálnej núdzi a vašu pomoc veľmi potrebujú. Veci môžete prísť darovať osobne 8. decembra tohto roku od 16:00 do 19:00 hod. do Denného centra mestskej časti na Cottbuskej 36. Decembrová zbierka je zároveň poslednou na Sídlisku KVP v tomto roku.

Ako pre náš web uviedla Alica Schützová z Miestneho úradu KVP, veci z decembrovej zbierky pôjdu pravdepodobne do komunitného centra v Sečovciach, do Rankoviec a sestrám Saleziánkam na Lunik IX.

Ako informuje web mestskej časti, obyvateľom, ktorí prispejú do zbierky, budú rozdávané tombolové lístky. Tieto lístky budú zaradené do žrebovania o ceny v rámci programu podujatia, „Vianoce na KVP“, ktoré sa uskutoční 14. decembra od 16:00 do 19:00 hod. pri OC Prima.

KVP usporadúva takéto zbierky štyrikrát ročne v pevných termínoch, a to v marci, júni, septembri a decembri. Takýmto spôsobom chcú predísť tomu, aby ľudia zbytočne do komunálneho odpadu nevyhadzovali veci, ktoré tam nepatria a mohli by sa ešte použiť.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM