Eva Mikulová Rôzne

Už čoskoro sa do obehu dostane unikátny hokejový Košický 1 dukát

Unikátny Košický Dukát v nominálnej hodnote 1 euro bude s hokejovou tematikou, vydaný pri príležitosti Majstrovstiev sveta v hokeji. Predstavia ho v máji.

Ilustračný obrázok k článku Už čoskoro sa do obehu dostane unikátny hokejový Košický 1 dukát
Zdroj: OZ Košický Dukát

Občianske združenie Košický Dukát prichádza z ďalšou novinkou. Aktuálne bude nová minca viazaná na nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa budú konať od 10. do 26. mája 2019 v Košiciach.

Lokálne platidlo „Košický Dukát,“ má veľkú popularitu medzi zberateľmi ale taktiež sa dá praktický využiť pri výmene za služby a tovar v podnikoch a inštitúciach, ktoré sú zapojené do OZ Košický dukát.

Ako hovorí riaditeľ OZ Košický Dukát, Vladimír Gürtler, nový hokejový Košický 1 dukát predstavia v máji: „Bude sa nachádzať v pohľadnicovej karte o veľkosti 15 cm x 10,5 cm a v plastovej bubline. Plastovú bublinu bude možné z karty vybrať alebo aj do karty naspäť vložiť. Z plastovej bubliny bude samozrejme možné po jej otvorení vybrať aj samotný Hokejový dukát, vyrazený v Mincovni Kremnica š.p. pri príležitosti Majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku v roku 2019.“

Počet vyrazených košických 1 dukátov, ročník 2019 je 3 000 k­usov. Odber pre členov OZ je limitovaný na maximálne 30 kusov na člena. Odber dukátov pre kupujúcich je limitovaný na maximálne 20 kusov

Zdroj: OZ Košický Dukát
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM