Eva Mikulová Správy

V diagnostickom centre v nemocnici v Šaci počas epidémie takmer nemali pacientov

Na základe uvoľňovania opatrení v súvislosti s pandémiou spúšťa diagnostické centrum preventívne prehliadky pre verejnosť opäť od pondelka 25. mája.

Ilustračný obrázok k článku V diagnostickom centre v nemocnici v Šaci počas epidémie takmer nemali pacientov
Zdroj: Nemocnica Košice - Šaca

Počet pacientov Diagnostického centra Nemocnice Košice-Šaca sa počas desiatich týždňov, keď pre opatrenia súvisiace s pandémiou nového koronavírusu fungovalo v špeciálnom režime, znížil na zlomok.

„V diagnostickom centre vyšetríme mesačne 500 až 600 klientov. V období pandémie sa toto číslo dostalo na päť až šesť klientov za mesiac. Išlo len o tých zamestnancov, ktorí museli absolvovať výstupnú preventívnu prehliadku,“ uviedla manažérka diagnostického centra Erika Nagyová.

V rámci centra sú všetky vyšetrenia realizované počas jedného dňa a pacient preto zo zariadenia odchádza so všetkými výsledkami. Centrum okrem diagnostiky v prípade potreby poskytuje i následnú starostlivosť vrátane hospitalizácie či operačnej starostlivosti.

Na základe uvoľňovania opatrení v súvislosti s pandémiou spúšťa diagnostické centrum preventívne prehliadky pre verejnosť opäť od pondelka 25. mája.

„Vyšetrovať sa bude v plnom rozsahu, avšak za sprísnených hygienických opatrení,“ informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavlíková s tým, že v prípade pacientov ide napríklad o povinnosť prejsť tirážou pri vstupe do zariadenia.

„Vopred vypísané tlačivo s odpoveďami týkajúcimi sa epidemiologickej anamnézy si môžu pacienti stiahnuť na domovskej stránke Nemocnice Košice-Šaca a na tiráži ho zamestnancom nemocnice iba odovzdať,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM