Lukáš Zavacký Správy

V hre je 1200 eur: Školy môžu takto prispieť k čistote v meste

Spoločnosť Kosit, ktorá podniká v oblasti odpadového hospodárstva, vyhlásila súťaž pre košické školy. Tie sa môžu zapojiť do zberu vrchnákov z PET fliaš.

Ilustračný obrázok k článku V hre je 1200 eur: Školy môžu takto prispieť k čistote v meste
Zdroj: TASR

Cieľom deviateho ročníka súťaže Vrchnákománia, ktorá je zároveň zaradená do kampane Za čistejšie Košice, je zvýšenie environmentálneho povedomia a podpora zberu plastov medzi žiakmi.

Prihlásiť sa do nej môžu materské, základné a stredné školy, a to do 15. apríla na stránke firmy Kosit. Jej koniec sa uskutoční v 23. kalendárnom týždni, to znamená od 6. do 10. júna zberom vrchnákov z PET fliaš pracovníkmi spomenutej spoločnosti za účasti zodpovednej osoby z každej školy.

Novinkou oproti minulému roku je stanovenie minimálnej hranice vyzbieraného množstvo vrchnákov na školu – 15 kilogramov, čo predstavuje jedno 100-litrové vrece.

Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách, a to v množstve vyzbieraného množstva plastových vrchnákov v kilogramoch jednak za školu a jednak v prepočítaní na jedného žiaka. Dohromady budú môcť zapojení získať až 1200 eur. Výsledky sa oznámia koncom júna.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM