Aktualizované Správy Komunálne voľby

V Košiciach a ich okolí v úvode volieb nezaznamenali žiadne problémy

V Košiciach a ich okolí pri otváraní volebných miestností nezaznamenali žiadne problémy.

Ilustračný obrázok k článku V  Košiciach a ich okolí v úvode volieb nezaznamenali žiadne problémy
Zdroj: TASR/František Iván

Pre TASR to potvrdili obe okresné volebné komisie. Pokojný začiatok sobotňajších spojených volieb potvrdila aj polícia.

„Žiadna okrsková ani miestna volebná komisia nám neoznámili, že by neboli otvorené volebné miestnosti. Máme tak za to, že sú otvorené všetky,“ povedala pre TASR predsedníčka okresnej volebnej komisie Košice Štefánia Olšavská.

Hlásenia nezaevidovala ani okresná volebná komisia Košice-okolie. „Všetko je otvorené, začalo sa hlasovať,“ povedala jej predsedníčka Marcela Havašiová.

Aktualizované 14:25 Sobotňajšie spojené voľby prebiehajú v Košiciach zatiaľ bez problémov. Pre TASR to uviedol zapisovateľ mestskej volebnej komisie Stanislav Takáč s tým, že v niektorých volebných miestnostiach v najväčšej mestskej časti (MČ) Západ pridávali volebné zásteny.

„Nemáme vedomosti o tom, že by boli nejaké problémy, robíme aj obchôdzky. Sem-tam sa môže stať, že sa tvoria rady, keď sa voliči zdržia pri vypĺňaní lístkov, ale komisie to vedia aj v súčinnosti s danou mestskou časťou operatívne vyriešiť vytvorením ďalšej volebnej zásteny, čo sa aj udialo,“ uviedol.

Podľa člena miestnej volebnej komisie MČ Západ Michala Dema sa rady tvoria len príležitostne. Predsedníčka okresnej volebnej komisie Košice Štefánia Olšavská pre TASR rovnako potvrdila, že žiadne mimoriadne udalosti počas volieb zatiaľ nezaznamenali. „Evidujeme len bežné žiadosti o informácie, keď sa chcú z okrskov poradiť,“ uviedla.

V sobotu si voliči prvýkrát v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov. Hlasovať sa môže len v mieste svojho trvalého bydliska. Volebné miestnosti sú otvorené do 20.00 h.

FOTO: Spojené komunálne voľby 2022 obrazom
80
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM