Jozef Legéň Krimi

V Košiciach došlo k prepadu banky: Lúpežník v akcii na sídlisku Nad Jazerom!

AKTUALIZOVANÉ! Rušne chvíle na košickom sídlisku Nad Jazerom! Lúpežník vtrhol do pobočky banky na Bukoveckej ulici, z ktorej si odniesol finančnú hotovosť. Polícia po neznámom páchateľovi pátra, hrozí mu až 12-ročný trest.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach došlo k prepadu banky: Lúpežník v akcii na sídlisku Nad Jazerom!
Zdroj: TASR

Neznámy lúpežník maskovaný šiltovkou a slnečnými okuliarmi prepadol v pondelok pobočku Slovenskej sporiteľne na Bukoveckej ulici v Košiciach. „Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do priestorov banky, pristúpil k pracovníčke a podal jej papier s napísaným textom aby mu vydala všetky peniaze. Jednu ruku mal pod vrchným oblečením naznačujúc, že v ruke drží zbraň,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Podľa jeho slov páchateľ pracovníčku vyzval, aby spoločne išli do pokladne, kde pred svoju kolegyňu v pokladni položila papier s textom. „Tá páchateľovi vydala finančnú hotovosť, ktorú pripravovala pre klientku, ktorá stála pri pokladni. Páchateľ s peniazmi následne z miesta činu ušiel na neznáme miesto,“ upresnil policajný hovorca.

Počas lúpeže sa nikto nezranil. Vyšetrovateľka PZ začala trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. „Za tento skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Polícia na objasnení tohto skutku intenzívne pracuje a po páchateľovi a odcudzenej hotovosti pátra,“ dodal na záver Szabó.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM