Alexandra Kolínská Správy

V Košiciach máme TOP lekárov Slovenska: Veľká pocta pre troch odborníkov z našich ambulancií

TOP lekári Slovenska sú už známi. A medzi nimi sú aj tri mená z Košíc! Bodovali totiž aj Mária Hulíková, Pavol Jarčuška a Peter Mizla. Rozhodlo o tom hlasovanie odbornej i širokej verejnosti v ankete, ktorej tretí ročník vyhlásili v lete.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach máme TOP lekárov Slovenska: Veľká pocta pre troch odborníkov z našich ambulancií
Zdroj: Webnoviny.sk

Mária Hulíková, ktorá sa stala TOP lekárkou v odbore hematológia pôsobí na pozícii primárky Centra hemostázy a trombózy HEMO MEDIKA Košice aj ako viceprezidentka Slovenskej spoločnosti pre hemostázu a trombózu.

Pavol Jarčuška, víťaz v odbore infektológia pracuje na Klinike infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura a Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Rovnako je aj prezidentom Slovenskej spoločnosti infektológov.

Tretím víťazom sa stal v odbore nefrológia Peter Mizla, ktorý pracuje ako primár Nefrologického centra Logman v Košiciach.

Anketa TOP lekári na Slovensku predstavila aj tento rok najlepších odborníkov v slovenskej medicíne. Z viac ako stovky nominovaných lekárov vybrali odborníci 33 najlepších.

Súťaž sa týkala jedenástich odborností: kardiochirurgia; geriatria; rádiológia; anesteziológia a intezívna medicína + urgentná medicína; reprodukčná medicína; neurochirurgia; plastická chirurgia; infektológia; patológia; hematológia a transfuziológia; nefrológia a dialyzačné služby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM