Správy

V Košiciach nie je kam dávať mŕtvych! Nemocnica pristupuje k dramatickému kroku

Po Nitre museli mraziarenský náves pre nebožtíkov pristaviť aj v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach nie je kam dávať mŕtvych! Nemocnica pristupuje k dramatickému kroku
Zdroj: TASR/AP

Situácia v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) je naďalej vážna. Počet zosnulých, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19 neustále stúpa. V Košiciach preto museli pristaviť mraziarenský náves. Informovala o tom Televízia JOJ.

V UNLP je aktuálne hospitalizovaných 320 pacientov s koronavírusom, čo predstavuje viac ako 90-percenntú obsadenosť lôžok. V kritickom stave je 50 z nich.

Ako uviedla hovorkyňa UNLP Monika Krišková pre TV JOJ, kým v decembri mali 467 hospitali­zovaných covid pacientov, v januári to už bolo 899 ľudí. „Za prvé dva februárové týždne sme prijali zhruba toľko pacientov ako za celý december,“ uviedla Krišková.

Množstvo úmrtí

Dvojnásobný nárast zaznamenali v „červenej“ nemocnici na Rastislavovej aj pri úmrtiach na koronavírus. „V decembri bolo 103 úmrtí, v januári to bolo 207 pacientov,“ dodala hovorkyňa.

Kvôli zhoršujúcej sa situácii a plnej kapacite chladiarenských priestorov nemocnice pribudol v areáli košického Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) mraziarenský kamiónový náves.

Riaditeľ sekcie súdneho lekárstva ÚDZS Michal Palkovič pre TV JOJ uviedol, že ich pracovisko v Košiciach má priestor pre chladenie približne 15 tiel. „Nemocnica má svoje vlastné chladiace priestory, ktoré sú ale vyťažené na 100 percent, takže po dohode s nimi sme museli pristúpiť k takémuto kroku,“ vysvetlil Palkovič. Na hranici kapacít sú aj pohrebné služby v Košiciach.

Koronavírus v Košiciach

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM