Kultúra

V Košiciach ožijú rozprávkové príbehy: Deti aj dospelí, aha na čo všetko sa môžete tešiť

Za najmladšími čitateľmi i všetkými, ktorí nezabudli na krásu detských príbehov, príde do mesta pútava akcia. Môžete sa tu stretnúť so svojimi obľúbenými spisovateľmi a školáci si zmerajú sily v znalostiach rozprávkového sveta. Tešiť sa môžete aj na ocenené animované filmy.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach ožijú rozprávkové príbehy: Deti aj dospelí, aha na čo všetko sa môžete tešiť
Zdroj: TASR

Košice budú od utorka do štvrtka dejiskom Dní detskej knihy. Do mesta príde okolo 30 spisovateľov, chýbať nebudú ani ilustrátori a ďalší, ktorých práca je úzko spätá s literatúrou pre deti a mládež.

Stretnutia so spisovateľmi i animáky

Riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice Iveta Hurná prisľúbila počas akcie naozaj bohatý program.*** „Okrem viac ako 50 autorských besied venovaných svetu detských kníh, ponúkne akcia aj odborné semináre pre učiteľov a knihovníkov za účasti domácich a zahraničných lektorov a tiež veľký literárny večer, ktorý vytvorí priestor na neformálne stretnutia s našimi hosťami,"*** uviedla Hurná.

Spestrením bude Animačný expres Bienále Animácie Bratislava, ktorý privezie ocenené animované filmy a ich tvorcov. Uskutoční sa aj finále Čitateľskej olympiády, na ktorom si najlepší čitatelia z košických základných škôl zmerajú sily v znalosti rozprávkového sveta. Podľa Hurnej zaujímavosťou je tiež sprístupnenie výstavy Osmijankovo veľké literárne stopovanie, ktorú poskytne nezisková organizácia Osmijanko.

Kedy sa to rozbehne?

Otvorenie Dní detskej knihy sa uskutoční v priestoroch pobočky LitPark na Kukučínovej ul. v Košiciach v utorok o 10:00 hodine. Súčasťou bude i otvorenie výstavy Osmijankovo veľké literárne stopovanie. Popoludní príjme hostí podujatia primátor mesta Košice Richard Raši.

Stretnúť obľúbeného spisovateľa či spoznať autora ilustrácií budú môcť čitatelia vo všetkých 23 pobočkách Knižnice pre mládež mesta Košice, ale aj v areáli Kasární/Kulturpark na Kukučínovej ul. v Košiciach. Po prvý raz toto podujatie zorganizovala v roku 1981 Mestská knižnica pre mládež, terajšia Knižnica pre mládež mesta Košice, pod názvom Týždeň detskej knihy.

Foto. ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM