Michal Lendel Kultúra

V Košiciach sa určite nudiť nebudete: Dni mesta Košice totiž pokračujú aj počas víkendu

Od piatka až do nedele čaká na Košičanov a návštevníkov meste ďalšia várka akcií v rámci podujatia Dni mesta Košice. Na svoje si prídu milovníci hudby, histórie, ale aj bežnej zábavy. Vyberajte s nami!

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa určite nudiť nebudete: Dni mesta Košice totiž pokračujú aj počas víkendu
Zdroj: TASR

V piatok o 17:00 hodine môžeme pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici zažiť atmosféru dobového divadla s upútavkou na sobotňajšiu rekonštrukciu historickej udalosti v Košiciach spred vyše 500 rokov. Postará sa o to podujatie Rytierske slávnosti Košice 1491. O hodinu neskôr sa rozbehne taktiež pri Dolnej bráne finále Rockového košického Kolotoča, na ktorom sa predvedú kapely z nášho mesta a jeho okolia.

O deň neskôr, teda v sobotu, je naplánovaná autentická rekonštrukcia obliehania mesta Košice vojskami poľského kráľa Jána Albrechta Jagelovského v roku 1491. Akcia prebehne v rekreačnej oblasti Anička na priestranstve pred reštauráciou Ryba a jej začiatok je naplánovaný na 14:00 hodinu. O 16:00 začne animačný program so sprístupnením tábora rytierov a o 19:00 hodine si môžu diváci znova vychutnať rekonštrukciu bojov. V akcii sa predvedú šermiarske skupiny a skupiny vojenskej histórie z celej strednej Európy.

V ten istý deň sa uskutoční aj netradičná súťažná prehliadka vlastnoručne vyrobených plavidiel plná zábavy, humoru, pútavého programu a nafukovacích atrakcií s animáciami pre deti. Košické Benátky môžete navštíviť o 19:45 hodine na jazierku pri reštaurácii Ryba. Okrem toho sú na sobotu naplánované aj rôzne sprievodné podujatia po celom meste (Jenisejfest, Potulky mestom – Juh Košíc, Odomykanie vody atď.)

Na nedeľu sa môžu tešiť všetci milovníci košickej kaviarne Slávia. Pôjde o prenesenie atmosféry známej televíznej relácie Petra Stašáka a jeho hostí – Petra Klimenta, Heleny Vrtichovej, Silvii Klimentovej a Jadranky – z televízneho štúdia na Hlavnú ulicu. Podujatie sa uskutoční pred Štátnym Divadlom Košice o 17:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM