Lukáš Zavacký Hokej

V Košiciach sa zrodili veľké prekvapenia: Tréner našich hokejistov neskladá zbrane

Od sezóny 2006/2007 sa Košičanom stále podarilo dostať sa do finále a odvtedy vyhrali 5 majstrovských titulov. Táto méta sa im tentoraz vzďaľuje. V semifinále hokejovej Tipsport ligy ich Banskobystričania zaskočili. Čo na to tréneri?

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa zrodili veľké prekvapenia: Tréner našich hokejistov neskladá zbrane
Zdroj: TASR

Do role favorita pasovali stávkové kancelárie práve Košice. Úvodné zápasy semifinále boli však úspešnejšie pre Banskú Bystricu. Tá dokázala na ľade súpera zvíťaziť v oboch dueloch.

HC Košice – HC ’05 Banská Bystrica 1:3 (1:0, 0:2, 0:1), stav série po zápase: 0:1

Góly: 4. Lapšanský (Deyl, Češík) – 23. Ďatelinka (Kytnár, Matoušek), 35. Bortňák (Zigo), 46. Bast (Tománek, Majdan)

Prvé stretnutie sa pre Košičanov vyvíjalo pozitívne. V začiatočnej dvadsaťminútovke sa ujali vedenia 1:0 zásluhou Lapšanského, no všetko sa zmenilo v tých ďalších. V 23. Ďatelinka a následne v 35. minúte Bortňák otočili stav stretnutia. Tretia tretina opäť patrila hosťom. V 46. minúte rozhodol o víťazovi Bast.

HC Košice – HC '05 Banská Bystrica 1:5 (1:3, 0:1, 0:1), stav série po zápase: 0:2

Góly: 8. Hrnka (Spilar, Cebák) – 5. Lunter (Handzuš), 9. Hvila, 11. Lamper (Zigo), 38. Tománek (Majdan, Bast), 60. Lunter (Bortňák, Handzuš)

V druhom zápase ovládli dianie na ihrisku jednoznačne Banskobystričania. Po úvodnom dejstve viedli 3:1 a v dobrom výkone pokračovali aj ďalej, keď pridali ešte dva góly z hokejky Tománka a Luntera.

Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice po druhom zápase: „Bol to boj o každý centimeter ľadu. Hráči si nič nedarovali, ale tak to chodí v zápasoch play off. Naši hráči podali bojovný výkon. Počas najbližších dvoch dní sa dobre pripravíme, pretože u súpera chceme uspieť.“

Vladimír Országh, tréner HC '05 iClinic Banská Bystrica po druhom zápase: „Z našej strany to bol opäť dobrý zápas. Domáci hráči boli na začiatku zápasu opäť aktívni. My sme ešte v prvej tretine hru vyrovnali a išli sme aj do vedenia. Dôležité bolo, že sme na ich kontaktný gól zareagovali ďalším gólom. Boli sme strelecky efektívni a hoci nás Košičania v druhej tretine tlačili, my sme v nej strelili štvrtý gól, ktorý bol podľa mňa rozhodujúci. V tretej tretine sme si to už ustrážili. Do Banskej Bystrice sa vraciame s vedením 2:0 na zápasy, ktoré však nič neznamená.“

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM