Michal Lendel Kultúra

V Košiciach vypukne Virvar: Z metropoly slovenského východu sa stane opäť bábkové mesto

Už po tretíkrát sa Košice zmenia na bábkové mesto. Od štvrtka 5. júna do nedele 8. júna si totiž malí aj veľkí diváci budú môcť vychutnať súčasné bábkové umenie na troch pódiách v rámci podujatia Virvar 2014 - Dni bábkového divadla a hier pre rodiny.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach vypukne Virvar: Z metropoly slovenského východu sa stane opäť bábkové mesto
Zdroj: TASR

Program podujatia je bohatý a sľubuje predstavenia jedenástich divadiel zo 4 krajín v troch priestoroch – v Divadelnej sále Bábkového divadla v Košiciach, v Átriu BDK a na Dolnej bráne.

Kto sa predstaví v Košiciach?

"Predstavia sa košickému publiku známe divadlá ako napríklad Divadlo PIKI z Pezinka, Divadlo Maškrta z Košíc alebo Divadlo Bavka z Užhorodu, ale zaujmú aj nováčikovia na Virvare – ako napríklad divadelné zoskupenie ESZME z Budapešti, ktoré predstaví nonverbálne predstavenie pre najmenších,“ povedal manažér kultúrnych činností Bábkového divadla v Košiciach Radovan Kurilko. Na dospelého diváka čaká lahôdka v podobe komédie plnej paródie Kata dcéra kata v podaní Bábkového divadla Žilina.

Celé podujatie už tradične odštartuje veselý sprievod mestom v kostýmoch a maskách vo štvrtok popoludní. Ako prvé vystúpi divadlo Ateneum z Katowíc, pričom sa bude jednať o vôbec prvé predstavenie tohto divadla na Slovensku.

Množstvo atrakcií

Okrem predstavení na malých divákov čaká množstvo atrakcií, workshopov a tvorivých dielní. Budú môcť zavítať do Virvarovského rozprávkova alebo nastúpiť do električky Virvaričky. „Atmosféru v meste bude dotvárať Virvarový flašinet. Vstup na všetky podujatia bude voľný, pričom časovo pokryjú celý deň od rána do večera všetky vekové kategórie od 3 do 99 rokov,“ doplnil Kurilko.

Podujatie organizuje Občianske združenie pri Bábkovom divadle v Košiciach a Bábkové divadlo v Košiciach a koná sa pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu a primátora mesta Košice Richarda Rašiho. Podujatie finančne podporili Košický samosprávny kraj a Mesto Košice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM