Alexandra Kolínská Kultúra

V lavici na ulici: Pozrite sa, aké netradičné vyučovanie čaká žiakov!

Žiakov košických základných škôl čaká netradičná hodina dejepisu. Prostredníctvom kreatívnych dielní a prednášok sa na nej naučia, ako sa kedysi kuli podkovy, miesilo cesto na chlieb či hlina na krčahy.

Ilustračný obrázok k článku V lavici na ulici: Pozrite sa, aké netradičné vyučovanie čaká žiakov!
Zdroj: TASR

Netradičné vyučovanie v rámci podujatia V lavici na ulici je pre prihlásených školákov pripravené v piatok od 8:00 do 14:00 h. Dozvedia sa na ňom informácie o histórii remesiel a samotnej Hrnčiarskej ulice, no čakajú ich aj hry či maľovanie na tvár. Na záver dostanú všetci účastníci certifikát o absolvovaní prednášok a navštívia remeselnícke dielne.

„Sme veľmi radi, že môžeme deťom hravou formou priblížiť remeslá, ktoré sú súčasťou našej kultúry od nepamäti, no v dnešnej dobe sa im neprikladá dostatočný význam. Chceme viesť deti k tomu, aby si vážili energiu, ktoré do svojich diel remeselníci vkladajú a zároveň im predstaviť remeslá v novom, zaujímavom svetle,“ hovorí Jana Kopernická z neziskovej organizácie Košice región umenia a kultúry.

Podujatie V lavici na ulici je súčasťou projektu Prechádzky uličkou remesiel, ktorý s podporou ministerstva kultúry realizuje organizácia Košice región umenia a kultúry. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM