Veronika Hunyadiová Správy

V OBRAZOCH: Nové telocvične aj jedálne. Žiaci sa môžu tešiť na nové priestory

Materské a základné školy v Košiciach prechádzajú obnovou.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Nové telocvične aj jedálne. Žiaci sa môžu tešiť na nové priestory
11
Galéria

Mesto Košice sa v uplynulých mesiacoch pustilo do rozsiahlej rekonštrukcie materských a základných škôl. Na Základnej škole (ZŠ) Drábova mesto ukončilo rekonštrukciu telocvične a šatní za 94 332 eur. Minulý rok škola podstúpila aj výmenu okien za viac ako 50 000 eur a modernizáciu vykurovacieho systému.

Rozsiahla rekonštrukcia ešte stále prebieha aj na ZŠ Tomášikova. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti. „Oceňujem viditeľne zvýšené tempo aj rozsah rekonštrukčných prác a investícií na našich školách. Jedáleň, chodby, toalety, okná, elektrické rozvody, to všetko prispieva nielen k pohodliu detí a učiteľov, ale má aj pozitívny dopad na znižovanie spotreby energií a dopadov na životné prostredie,“ uviedol námestník primátora Marcel Gibóda.

Aktuálne prebiehajú rekonštrukcie aj na ZŠ Lechkého a v MŠ Húskova. Na Lechkého prešli rekonštrukciou dve telocvične, sociálne zariadenia a jedáleň. Pribudli bezbariérové vstupy pre žiakov so zdravotným hendikepom a nová tribúna. V škôlke na Húskovej prebieha veľká rekonštrukcia druhého, roky nevyužívaného pavilónu. Od ďalšieho školského roka sa navýši aj kapacita tejto škôlky o 50 miest. Už teraz sa teším, ako budú vynovené priestory vyzerať po ukončení prác.

Ako vyzerajú vynovené priestory si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Prečítajte si tiež

Rekonštrukcie základných a materských škôl
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM