Veronika Hunyadiová Rôzne

V OBRAZOCH: Plávajúca fontána baví ľudí. Uchváti Košičanov aj návštevníkov

Svetelná šou, projekcie a hudba na želanie. Fontána v košickom Mestskom parku ponúka množstvo špeciálnych efektov.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Plávajúca fontána baví ľudí. Uchváti Košičanov aj návštevníkov
Zdroj: Mesto Košice

Multimediálnu Plávajúcu fontánu, ktorá je umiestnená v Mestskom parku môžu Košičanom závidieť všetky mestá na Slovensku. Okrem vodných a svetelných efektov dokáže táto fontána omnoho viac.

Láka najmä premietanie

Najväčším lákadlom pre domácich aj návštevníkov je osvetlenie s plynulým prechodom farieb a najmä vodná stena, na ktorú sa dá premietať. Môžu to byť rôzne obrázky videá či ukážky z filmov. Do budúcna má pribudnúť možnosť zvoliť si pesničku na želaniu cez webovú stránku. Tú potom fontána zahrá a pridá k nej aj vodnú šou.

Fontána je slovenským unikátom v tom, že je riadená umelou inteligenciou. Sama dokáže vyhodnotiť podmienky a prispôsobiť fungovanie aktuálnemu počasiu či vetru či upozorniť na technické problémy a poruchu.

Pravidelné podujatia

Mesto Košice so Správou mestskej zelene (SMsZ), ktorá fontánu prevádzkuje, ju vynovenú predstavili verejnosti so všetkými funkciami 15. augusta. Košičania mohli obdivovať vodnú a svetelnú šou a projekciu filmových ukážok aj uplynulý piatok (20. 8.). Podobné podujatia by sa mali konať pravidelne.

Fontána v Mestskom parku je v prevádzke od roku 2013, keď boli Košice Európskym hlavným mestom kultúry. Počas roka fungovala v bežnej prevádzke a jej špeciálne funkcie sa využívali počas významných podujatí ako Biela noc, Imaginácie či Art Film Fest.

Čo všetko Plávajúca fontána dokáže si môžete pozrieť v priloženej galérii a vo videu pod článkom.

Plávajúca fontána v Mestskom parku
15
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: YouTube.com

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM