Aktualizované Krimi

FOTO: Tragédia na východe: V osade v Richnave zhoreli piati ľudia, z toho štyri deti

Požiar tam vypukol pred treťou hodinou ráno a zasiahol štvorizbový prízemný dom. Následkom požiaru došlo k prepadnutiu strechy a, žiaľ, v ohni prišli o život i deti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tragédia na východe: V osade v Richnave zhoreli piati ľudia, z toho štyri deti
11
Galéria
Zdroj: TASR

Pri požiari domu v osade v obci Richnava v Gelnickom okrese prišli o život piati ľudia, z toho štyri maloleté deti. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

„V miestnej osade došlo k požiaru jednej z chatrčí, pri ktorej bolo nájdených päť tiel bez známok života, a to štyroch maloletých detí vo veku päť, sedem, osem a deväť rokov a jednej dospelej 28-ročnej osoby. Príslušníci Policajného zboru na mieste udalosť dokumentujú a vykonávajú potrebné úkony," uviedla.

Požiar vypukol v piatok pred treťou hodinou ráno a zasiahol štvorizbový prízemný dom. Následkom požiaru došlo k prepadnutiu strechy. Hasiči oheň zlikvidovali po viac ako štyroch hodinách.

Ako potvrdila hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa. „V osade, kde horelo, žije asi 2500 ľudí. Bol to murovaný domček, v ktorom bývala matka so štyrmi deťmi. Doposiaľ k takejto tragédii u nás nedošlo,“ povedal pre TASR starosta obce Richnava Ivan Dunka.

Kondoloval premiér aj prezident

Smútok nad tragickou udalosťou vyjadril v piatok aj predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD). „Dovoľte mi, aby som vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým,“ povedal.

Podobne sa vyjadril aj prezident SR Andrej Kiska. Zároveň dodal, že matka a jej štyri deti zomrieť nemuseli. „Na Slovensku žijú v osadách v chudobe desiatky tisíc ľudí. Upozorňujem od nástupu do funkcie prezidenta, aby sme sa tejto problematike venovali. Riešenia poznáme a mnohé boli overené. Pretnúť bludný kruh chudoby si však vyžaduje odvahu a rozhodnosť,“ povedal.

Úprimnú sústrasť pozostalým obetí zaželal aj Peter Pollák z OĽaNO, ktorý sa v minulom volebnom období stal prvým poslancom Národnej rady SR rómskej národnosti. Odsúdil tiež rasistické prejavy a komentáre k článkom o tragickej udalosti. Žiada, aby ich polícia dôkladne prešetrila. „Žiadny človek na tomto svete nie je nadradený ani podradený, o to viac takto nemôžeme uvažovať pri nevinných deťoch,“ zdôraznil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM