Samospráva

V pondelok zasadne mestské zastupiteľstvo: Rozhodovať sa bude aj o stovkách miliónov eur

Košické mestské zastupiteľstvo sa v pondelok zíde na svojom 23. rokovaní v tomto funkčnom období. Na poslancov čaká nabitý program, v ktorom bude dominovať schvaľovanie rozpočtu mesta na nasledujúce roky.

Ilustračný obrázok k článku V pondelok zasadne mestské zastupiteľstvo: Rozhodovať sa bude aj o stovkách miliónov eur
Zdroj: TASR

V bohatom programe zasadania by poslanci mali schváliť programový rozpočet mesta na roky 2014 až 2016. Podľa predkladaného návrhu by vyrovnaný rozpočet mal postupne narastať zo 126,49 milióna eur v tomto roku na 129,3 milióna eur v roku 2016.

Na programe je aj odložené schválenie Všeobecného záväzného nariadenia mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Košice. To predpokladá úpravu parkovacích zón v centre mesta a základnú sadzbu parkovného na jedno euro za hodinu a tiež vymedzenia cien rezidentských parkovacích kariet a prenosných a neprenosných parkovacích kariet, kde sa navrhované ceny pohybujú od 100 eur do 500 eur.

Poslanci prerokujú aj návrhy na rozšírenie priestorov nízkoprahového denného centra pre deti a rodinu – Komunitné centrum Luník IX a výstavby nájomných bytov na Luníku IX. Primátor Richard Raši tiež predloží na schválenie návrh na udelenie Ceny mesta Košice – pre jednotlivcov a kolektívy pri príležitosti osláv Dňa mesta Košice v roku 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM