Rôzne

V Šaci testujú nové uniformy pre slovenské sestry: Rozporuplné reakcie verejnosti!

Návrhy pracovných uniforiem pre zdravotné sestry na Slovensku predstavili začiatkom marca 2023 na módnej prehliadke v Košiciach. V týchto dňoch ich začali testovať v nemocnici v Šaci.

Ilustračný obrázok k článku V Šaci testujú nové uniformy pre slovenské sestry: Rozporuplné reakcie verejnosti!
Zdroj: TASR/František Iván

„Pilotné testovanie nových pracovných uniforiem pre slovenské sestry je zahájené. Oddnes môžu pacienti hospitalizovaní na 8. poschodí Internej kliniky našej nemocnice stretnúť štýlovo nahodené sestry, za ktorých vzhľadom stojí módna návrhárka Zuzana Haková,“ informovala Nemocnica AGEL Košice-Šaca na sociálnej sieti.

Aké sú ich prvé dojmy? Podľa nemocnice zmenu prijali, pochválili zúženie v páse a v nadchádzajúcich dňoch budú testovať a overovať funkčnosť svojich možných budúcich outfitov.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Pilotné testovanie nových pracovných uniforiem pre slovenské sestry je zahájené. ✅ Oddnes môžu pacienti...

Posted by Nemocnica AGEL Košice-Šaca on Wednesday, January 3, 2024

Budúce možné pracovné uniformy vyvolali rozporuplné reakcie odbornej i širokej verejnosti už v marci. Na pretrase nebol zámer zavedenia rovnošiat, ale samotné návrhy.

A aj pod facebookovým príspevkom nemocnice v Šaci sa objavilo more komentárov, ktoré priniesli rôzne reakcie.

„Za mňa tak jedine do múzea, tieto uniformy mi pripomínajú letušky a nie sestričky. Nevýhod to má veľa: úplne nepraktické na žehlenie, viac modrej by to chcelo, zúženie v pase je dobré pre chudé postavy ale na moletky a vekovo staršie sestričky nikto opäť nemyslel, nohavice by to chcelo trocha užšie, materiálovo aby cela uniforma nepresvitala,“ napísala Diana, s ktorou mnohí súhlasia.

„Úžasné, šarmantné a elegantné… Sestričkám to veľmi pristane,“ myslí si Alena. „Ale dievčatám to pristane,“ pridala sa Eva. „Vyzerajú profi! Nie ako niekde stretnete sestry aj vo vyťahanom tričku a teplákoch,“ zapojila sa do diskusie Michaela.

Viac názorov je však negatívnych. Objavili sa aj slová ako hrozné či katastrofa. „Prepáčte, ale tie uniformy vyzerajú hrozne,“ zhodnotila Adriána. „Pekné, ale nepraktické. Tie rukávy sa budú ťažko žehliť. Okrem toho viac modrej by to chcelo,“ uviedla Lívia. „No, dajte to na moletku ako som ja, to ešte len uvidíte tu krásu,“ okomentovala príspevok Patrícia.

Titulné foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM