Eva Mikulová Správy

V Univerzitnej nemocnici ležia 9 pacienti s covidom, traja v ťažkom stave. Sú zaočkovaní?

Na klinike infektológie a cestovnej medicíny sú na prípadnú ďalšiu vlnu pandémie pripravení. Jediná účinná prevencia je podľa odborníkov očkovanie.

Ilustračný obrázok k článku V Univerzitnej nemocnici ležia 9 pacienti s covidom, traja v ťažkom stave. Sú zaočkovaní?
5
Galéria
Zdroj: UNLP

Na Klinike infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach sú na prípadnú tretiu vlnu pandémie pripravení. Veria však, že už nebude taká dramatická ako minulý rok, aj vďaka očkovaniu.

Zatiaľ v nemocnici majú deviatich pacientov s ochorením Covid-19. „Z toho sú traja pacienti na JIS-ke, čiže ich stav je vážny. Všetci deviati pacienti sú nezaočkovaní,“ informovala nás hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Ako hovorkyňa UNLP L. Šustová dodala, hospitalizovaní pacienti s covidom sú vo veku od 45 do 68 rokov.

Očkovanie aj pre neregistrovaných

Jedinou účinnou prevenciou proti ochoreniu Covid-19 je podľa odborníkov očkovanie. V UNLP sa môže každý záujemca dať zaočkovať od pondelka do soboty v čase od 9.00 do 12.00 hod.

„Očkovanie bez registrácie určite veľmi pomohlo. Záujem ľudí sa zvýšil, pochvaľujú si možnosť, že môžu prísť kedykoľvek. Koncom júla sme podávali približne 200 vakcín denne, teraz je to už od 400 do 500 očkovaní denne,“ hovorí generálny riaditeľ UNLP Košice Ján Slávik.

UNLP zaviedla možnosť očkovať sa bez registrácie už začiatkom augusta. Umožňovali to voľné kapacity.

Očkuje sa výlučne vakcínou od dodávateľov Pfizer/BioNTech (Comirnaty). Očkuje sa vo Vakcinačnom centre UNLP na Rastislavovej ulici 43 v Košiciach.

Čítajte viac:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM