Eva Mikulová Správy

V Univerzitnej nemocnici počas víkendového testovania odhalili 8 pozitívnych zamestnancov

Testovanie v UNLP absolvovali okrem hospitalizovaných pacientov aj zamestnanci a ich rodinní príslušníci. Testovať začali už v piatok 30. októbra.

Ilustračný obrázok k článku V Univerzitnej nemocnici počas víkendového testovania odhalili 8 pozitívnych zamestnancov
Zdroj: Eva Mikulová , TASR/Milan Kapusta , TASR/František Iván

Spolu na testovanie v oboch areáloch slúžilo vyše 40 odberových miest. Okrem klinických pracovísk, kde sa testovali zdravotníci, boli vyhradené odberové priestory aj pre nezdravotníkov.

„Cez víkend sme realizovali 7619 výterov, z toho bolo 7580 negatívnych a 39 pozitívnych. Medzi pozitívnymi bolo 8 zamestnancov UNLP Košice. Dvaja lekári, tri sestry a traja iní zamestnanci,“ informovala nás Ivana Vaněková z komunikačného oddelenia UNLP.

I napriek pozitívnym pracovníkom nie sú potrebné veľké zmeny v rozpise služieb ani vo fungovaní jednotlivých pracovísk. Všetkým akútnym pacientom bude poskytnutá bezodkladná zdravotná starostlivosť.

Plánované operácie a hospitalizácie sú aj naďalej dočasne pozastavené. Celkovo je momentálne v karanténe 63 pozitívnych zamestnancov UNLP Košice, trinásti sa už po chorobe vrátili späť do práce.

V nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 80 pacientov, z toho 9 sú na umelej pľúcnej ventilácii.

„Celý víkend odberové tímy realizovali výtery objednaných osobám aj na Ipeľskej 1, teda na veľkokapacitnom odberovom mieste. V piatok tu otestovali rekordných 718 ľudí, v sobotu 348 a v nedeľu 269 osôb, teda celkovo počas víkendu realizovali 1335 výterov,“ dodáva I. Vaněková.

V OBRAZOCH: Testovanie v Košiciach
22
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová , TASR/Milan Kapusta , TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM