Eva Mikulová Správy

V Univerzitnej nemocnici začali so zmenami, ktoré sa pozitívne dotknú pacientov

Nová organizačná štruktúra v UNLP Košice prináša pozitívne zmeny. Do platnosti vstúpila začiatkom septembra.

Ilustračný obrázok k článku V Univerzitnej nemocnici začali so zmenami, ktoré sa pozitívne dotknú pacientov
Foto: Eva Mikulová

Doterajšie skúsenosti ukázali, že pacienti sa v komplexe budov nemocnice na jednotlivých pracoviskách ťažšie orientujú. „Cieľom UNLP Košice je zriadiť centrálnu recepciu, ktorá bude reálne manažovať a sprevádzať pacienta na jednotlivých vyšetreniach, aby bol vopred objednávaný od jedného špecialistovi k druhému. Máme partnerov, ktorí vedia ako implementovať potrebné informačné systémy. V priebehu jedného roka očakávame v tejto oblasti výrazný zlepšenie. Rovnako nám záleží na efektívnom manažovaní a využívaní ambulancií. Nová štruktúra preto počíta aj s manažérmi objektov,“ objasňuje plány nemocnice jej generálny riaditeľ Vladimír Grešš.

Prerozdelili agendu

Samotné zmeny sa odzrkadľujú aj v zložení Rady riaditeľov. Každý z nich je zodpovedný za špecifickú oblasť. Generálnym riaditeľom je od 15.5.2020 Vladimír Grešš, ktorý je okrem funkcie hlavného manažéra nemocnice zodpovedný aj za finančný a prevádzkovo -hospodársky úsek.

„Našou úlohou bolo diagnostikovať slabé stránky vo zverených oblastiach a riešiť ich primeraným spôsobom, aby pacienti začali pociťovať aj reálne zlepšenie. Nemocnicu sme prevzali v mimoriadne zlej finančnej, organizačnej a technickej situácii. Nástrojom efektívnej zmeny sú zamestnanci a spôsob ich práce,“ vysvetľuje Grešš.

Medzi pozitíva novej organizačnej štruktúry patrí aj prerozdelenie agendy, napríklad na technicko-prevádzkovom úseku.

Aj týmto spôsobom sa môžu bližšie špecifikovať pracovné náplne a zodpovední zamestnanci budú mať jasnejšie vymedzené kompetencie a povinnosti.

Za oblasť vedy, výskumu a vzdelávania je zodpovedný výkonný riaditeľ lekár Peter Kizek.

Výkonný riaditeľ pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti je menovaný lekár Martin Paulo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM