Veronika Hunyadiová Správy

Vakcíny idú na dračku. V košickej nemocnici zaočkovali už vyše 5 000 ľudí

V univerzitnej nemocnici očkujú proti COVID-19 zdravotníkov a personál z kritickej infraštruktúry z Košíc aj okolia.

Ilustračný obrázok k článku Vakcíny idú na dračku. V košickej nemocnici zaočkovali už vyše 5 000 ľudí
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach dorazilo v oštvrtok (14. 1.) nových 3 150 dávok očkovacej vakcíny proti ochoreniu COVDI-19 od spoločnosti Pfizer.

„Očkovať nimi začneme v krátkom čase. Zatiaľ budú vakcíny uložené v bezpečí v mraziacom boxe v priestoroch UNLP Košice. Vakcíny sa musia skladovať pri teplote –80°C,“ uviedol výkonný riaditeľ UNLP Košice pre vedu, výskum a vzdelávanie Peter Kizek.

„Máme dostatok vakcín na to, aby sme denne očkovali všetkých, ktorí sú nám hlásení prostredníctvom portálu korona.gov.sk a tiež zdravotníkov UNLP Košice. K dnešnému dňu sme zaočkovali už viac než 5 000 ľudí, zdravotníkov a personál z kritickej infraštruktúry, ktorí pracujú v COVID zónach,“ dodal riaditeľ

Veľký záujem

Ako dodal, záujem o očkovanie je veľký. "66% zdravotníckych pracovníkov UNLP vyjadrilo vôľu dať sa zaočkovať. Približne 15% zdravotníkov nemôže byť nateraz očkovaných, pretože v nedávnej minulosti prekonali ochorenie COVID-19,“ vysvetlil P. Kizek.

Na troch pracoviskách UNLP Košice denne očkujú zdravotníci 200 – 400 ľudí. Ide o Kliniku infektológie a cestovnej medicíny, Kliniku pracovného lekárstva a Pavilón zdravia. Od budúceho týždňa otvorí UNLP nové očkovacie centrum v priestoroch Pavilónu II na Rastislavovej ulici. „Bude to komfortnejšie pre záujemcov o očkovanie. A tiež nám to umožní zvýšiť kapacitu očkovania na viac než 400 ľudí denne,“ uzavrel P. Kizek.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM