Správy

Nové autobusové zastávky vo Veľkej Ide majú zvýšiť komfort i bezpečnosť cestujúcich

Išlo o rekonštrukciu autobusových zastávok a ich okolia pri číslach domov 164 a 427. Obec peniaze investovala z vlastných zdrojov.

Ilustračný obrázok k článku Nové autobusové zastávky vo Veľkej Ide majú zvýšiť komfort i bezpečnosť cestujúcich
Zdroj: TASR

Ako povedal starosta obce Peter Nagy, mali by zvýšiť komfort cestujúcich aj bezpečnosť. Celková investícia na realizáciu predstavovala sumu okolo 16.400 eur s DPH.

Už nestoja v blate

Išlo o rekonštrukciu autobusových zastávok a ich okolia pri číslach domov 164 a 427. „Pripravili sme projekt, na základe ktorého sme na jednej strane urobili nástupište a kúpili sme autobusovú zastávku, lebo predtým ľudia stáli v blate. Na priľahlej strane sme vybudovali nástupište – autobus by mal zachádzať z cesty, čakáme na schválenie našej žiadosti,“ povedal s tým, že práce v hodnote okolo 10.500 eur zahŕňali terénne úpravy či osadenie zámkovej dlažby a obrubníkov.

Následne inštalovali hotovú konštrukciu autobusovej zastávky.

Obec peniaze investovala z vlastných zdrojov. „Išlo o financie z rezervného fondu, čo schválilo obecné zastupiteľstvo,“ dodal. Okolo 2200 eur stálo asfaltovanie príjazdovej cesty, respektíve výstavba nájazdovej plochy k zastávke.

Ako Nagy spresnil, kým na jednej strane prístrešok nebol, na druhej bol oplechovaný priestor, ktorý mal slúžiť cestujúcej verejnosti. Podľa neho však nebol umiestnený na vhodnom mieste. „Hlavne večer sa tam zdržiavali vandali aj to tam zapáchalo. Ľudia radšej stáli na chodníku. Autobus navyše zastavoval hneď za križovatkou, čo nebolo bezpečné,“ vysvetlil s tým, že ak to kompetentné orgány spolu s dopravcom schvália, autobus bude po novom zachádzať a cestujúci budú využívať nástupný ostrovček.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM