Veronika Hunyadiová Rôzne

Veľká noc v mestských častiach. Aký PROGRAM pre obyvateľov pripravili?

Veľkí noc sa blíži a okrem výzdoby vlastnej domácnosti sa môžete tento týždeň zapojiť aj do aktivít v mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Veľká noc v mestských častiach. Aký PROGRAM pre obyvateľov pripravili?
Zdroj: Facebook.com/Košice Západ Terasa

Mesto Košice aj mestské časti pre obyvateľov pripravili pred veľkonočnými sviatkami rôzne aktivity a podujatia vhodné pre deti aj dospelých.

Maľovanie vajíčok na Juhu

Mestská časť Juh pozýva v pondelok 11. apríla na podujatie Vymaľuj si Veľkú noc, ktoré sa uskutoční pri detskom ihrisku Železníček na Užhorodskej ulici. Akcia začína o 15.30 hod. a potrvá do 17.30 hod. Na programe bude maľovanie mega kraslíc a tvorivé dielne s OZ Dračia stopa a deti potešia aj maskot.

Spolu s deťmi si môžete namaľovať na obrovské megakraslice vlastný veľkonočný motív, pozdrav, či odkaz. Zdobiť ich môžete farbami, pastelkami, nálepkami a čímkoľvek, čo vám napadne. Veľkonočná výzdoba vrátane kreatívnych výtvorov obyvateľov bude zdobiť sídlisko Železníky až do 19. apríla.

Gigantická kraslica na Terase

Svoju fantáziu pri zdobení kraslice môžete predviesť aj v mestskej časti Západ, a to v utorok 12. apríla od 15.00 hod. pri OC Galéria na Toryskej. Mestská časť pripravila maľovanie gigantickej, 2,5 metra vysokej, kraslice, ktoré bude tento priestor zdobiť počas veľkonočných sviatkov a večer bude aj osvetlená. Môžete na ňu maľovať, písať odkazy alebo ju inak ozdobiť.

Pre deti budú pripravené aj tvorivé dielne, súťaže či maľovanie na tvár. Chýbať nebude občerstvenie pre deti aj dospelých v podobe detského punču, vareného vína a starostovskej štrúdle. V prípade nepriaznivej predpovede počasia bude mestská časť včas informovať o náhradnom programe.

Veselo bude aj na Hlavnej

V stredu (13. 4.) popoludní, od 14.30 do 17.30 hod. bude veselo aj na Hlavnej ulici. Pri súsoší Immaculata si nenechajte ujsť košickú Veselú Veľkú noc a zažite deň plný tvorivých dielní, hudby, maľovania a veľkonočných tradícií. Pripravené budú tvorivé dielne, vystúpia detské folklórne skupiny Hanička a Viganček, budú sa písať veľkonočné verše na vajíčko a s výzdobou z vlastnej dielne sa pochvál Správa mestskej zelene.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM