Eva Mikulová Správy

Verejný cintorín a krematórium budú počas sviatkov zatvorené

Jedinou výnimkou budú smútočné obrady na oboch pietnych miestach, na ktorých sa bude môcť zúčastniť maximálne 10 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Verejný cintorín a krematórium budú počas sviatkov zatvorené
Zdroj: TASR

Správa mestskej zelene (SMsZ) ako správca oboch pietnych miest po dohode s mestom Košice od stredy 1. apríla až do piatka 3. apríla medzi 10.00 – 15.00 hod. dočasne otvorila areál Verejného cintorína a Krematória.

Veľký nápor návštevníkov

Mnohí nedisciplinovaní návštevníci však túto požiadavku nerešpektovali. SMsZ zaregistrovala zvýšený záujem Košičanov o vstup na verejnom cintoríne, bolo každý deň priemerne 1000 ľudí denne. To je zhruba dvojnásobok bežného priemeru.

Takáto vysoká návštevnosť je bežná skôr pre obdobie okolo „dušičiek“. Cintorín navštevovali okrem rodín s deťmi najmä seniori, ktorí patria v súvislosti so šírením koronavírusu do najrizikovejšej skupiny občanov.

Správa mestskej zelene počas druhej polovice minulého pracovného týždňa zaznamenala na Verejnom cintoríne aj v Krematóriu aj značne zvýšený záujem o vybavenie rôznych administratívnych záležitostí, ktoré v súčasnej mimoriadnej situácii znesú odklad.

V rámci preventívnych opatrení pre zamedzenie šírenia koronavírusu a kvôli obmedzeniu stretávania sa ľudí zostávajú detské ihriská v celom meste ako aj minerálny prameň Gajdovka na Aničke až do odvolania uzatvorené.

SMsZ zároveň oznamuje, že od utorka začína chemickú dezinfekciu lavičiek v parkoch. Celkovo sa až do štvrtka 9. apríla týmto spôsobom vyčistí spolu 1068 lavíc.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM