Lenka Fedorová Správy

Vianoce v centre Košíc: Na čo všetko sa môžeme tešiť tento rok?

Košické Rozprávkové Vianoce prinesú do metropoly východu bohatý program. Ten odštartuje tradične 5. decembra.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v centre Košíc: Na čo všetko sa môžeme tešiť tento rok?
Zdroj: TASR

Centrum Košíc sa aj tento rok premení na rozprávkovú vianočnú krajinu plnú vôní, chutí, svetiel a hlavne dobrej nálady. Mesto Košice pripravilo pestrý a bohatý program, ktorý prinesie celým rodinám veľa zábavy a niekoľko prekvapení.

Slávnostné otvorenie Košických Rozprávkových Vianoc je v roku 2017 naplánované tradične na 5. decembra o 17:00 hod. Nebude chýbať príchod Mikuláša, Snehulienky, Anjela i Čerta, rozsvietenie vianočnej výzdoby na Hlavnej ulici, osvetlenia vianočného stromu a vystúpenie spevákov, tanečných skupín.

Do Košíc v tomto roku zavíta slovenská legenda VAŠO PATEJDL, ktorý naživo s Jurajom Burianom, Marcelom Buntajom, Martinom Gašparom a Andrea Zimányiovou zaspieva aj úvodnú vianočnú skladbu celého programu.

Okrem nich vystúpi tanečná skupina DIAMANT, tanečný súbor SZUŠ VIVA Košice, SVETLUŠKA a ďalší. Predstaví sa víťaz Košického Zlatého pokladu Martina BREČKA, skupiny KING SHAOLIN, AFTER CROW, GIPSY KINGS REVIVAL, PESIMISTA, BON JOVI REVIVAL, známej Doroty DORIS TÓTHOVEJ a ARPIHO FARKAŠA so skupinou, zoskupení SILVAYOVCI, LOS MASSAKEROS, TRAJA Z RAJA a ďalší.

Pochutnať si budeme môcť na Anjelskej kapustnici a spestrením programov bude aj Mikulášsky beh, Ujo Ľubo s UsmieVankou, obľúbená zimná verzia vysokoškolského festivalu UNIFEST, ako aj tanečné vystúpenia WHO´S THAT KIDS či OUTBREAK.

,,Záverečný Košický koncert na Hlavnej ulici 23. decembra tentoraz ponúkne vianočnú show na ľudovú humoristickú nôtu. Na pódiu zaznejú známe originálne skladby i najznámejšie vianočné skladby v podaní populárnej hudobnej skupiny ŠCAMBA," informoval košický magistrát.

Rodiny s deťmi sa budú môcť zapojiť do hier, súťaží a kreatívnej tvorivosti so známymi rozprávkovými postavičkami vždy v piatok a sobotu. Adventná nedeľa bude mať pevne stanovený programový čas od 16:00 do 18:00 hod.

Denne v dopoludňajších a popoludňajších hodinách bude znieť reprodukovaná hudba cez mestský rozhlas v centre mesta tak, aby nerušila živé programy na jednotlivých pódiách.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM