Lenka Fedorová Krimi

Vlado (38) z Košíc páčil dvere na byte a zažil šok: Udalosti nabrali rýchly spád, FOTO

Dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, kým sa nerozbije. Príslovie platí na 100% na Vladimíra (38) z Košíc, ktorého, podľa policajnej správy, chytili až v meste pod Urpínom, pozrite ako...

Ilustračný obrázok k článku Vlado (38) z Košíc páčil dvere na byte a zažil šok: Udalosti nabrali rýchly spád, FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

„Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže a z prečinu porušovania domovej slobody 38-ročného Vladimíra z Košíc. 27. mája 2016 sa v Banskej Bystrici vlámal do troch bytov a po štvrtom pokuse vlámať sa do bytu ho policajti zadržali,“ informovala o tom bystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa hovorkyne sa v piatok krátko pred poludním pokúsil vypáčiť vchodové dvere na byte, ktorý sa nachádza na 5. poschodí na ulici Nám. Ľ. Štúra v Banskej Bystrici. Pri skutku ho vyrušil majiteľ bytu, ktorý v tom čase bol doma a neváhal privolať policajtov.

Keďže páchateľ zistil, že byt nie je prázdny, ušiel dolu po schodoch, kde na 1. poschodí už stretol policajtov z obvodného oddelenia PZ –západ, ktorí mu obmedzili osobnú slobodu a následne ho odovzdali kriminálnej polícii.

„Krátko pred tým, sa vlámal do troch bytov na 6. poschodí na Tulskej ulici. Z jedného bytu nič neukradol, ale poškodením dverí spôsobil škodu 100 eur. V ďalšom byte ukradol peniaze a 50 kusov zberateľských mincí, čím majiteľke spôsobil celkovú škodu 420 eur. V treťom byte ukradol peniaze, pánsky zlatý prsteň a manžetové gombíky. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu odhadnutú na 533 eur,“ priblížili ďalej Faltániová.

Podľa polície sa po zadržaní ku skutkom priznal a svoje konanie oľutoval. Uviedol, že je nezamestnaný a prostriedky na živobytie si zaobstaráva vlámačkami do bytov.

Priznal sa k viacerým vlámaniam do bytov v Poprade, Prešove, Michalovciach aj v Lučenci, kde odcudzil peniaze a rôzne šperky.

„V minulosti bol už viac krát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť a týchto skutkov sa dopustil v podmienke. Za tieto zločiny môže byť potrestaný odňatím slobody na 3 až 10 rokov,“ dodala Fatániová.

Foto: KR PZ

Vlamača z Košíc chytili policajti
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM