Rôzne

Vodiči, dobrá správa: Správa ciest KSK prvýkrát postavila VLASTNÝ náhradný most

Košický samosprávny kraj vybudoval a sprejazdnil dočasné mostné provizórium cez potok Čečanka medzi Mokrancami a Buzicou v okrese Košice-okolie.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, dobrá správa: Správa ciest KSK prvýkrát postavila VLASTNÝ náhradný most
Zdroj: Facebook.com/Košický samosprávny kraj

Na potreby motoristov bude slúžiť do ukončenia výstavby nového mosta. Prejazd bude možný v jednom jazdnom pruhu, informoval v stredu Úrad KSK.

Most cez potok Čečanka za Mokrancami je aktuálne zbúraný. „Od dnešného dňa už východniari nemusia v spomínanom úseku využívať obchádzku a je im plne k dispozícii náhradný most, ktorý im zabezpečí komfortný prejazd, až do ukončenia rekonštrukcie mosta M3219. Je to prvýkrát, čo Správa ciest KSK svojpomocne postavila vlastné náhradné premostenie, ktoré je dlhé 19 metrov a široké 3,5 metra,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Skladanie mostného provizória začal kraj 19. marca na základe vydaného povolenia od dopravného oddelenia Okresného úradu Košice-okolie. Výstavbu premostenia vrátane prístupových komunikácií ukončili v uplynulých dňoch a po jeho následnej kolaudácii je prejazdné.

Ako ďalej oznámil KSK, aktuálne prebieha verejné obstarávanie na hlavného zhotoviteľa stavby, ktorý vybuduje nový plnohodnotný mostný objekt.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM