Správy

Vodičom v Košiciach vyšli v ústrety: Cez kruháč na Moldavskej teraz prejdete ľahšie

Prejsť cez kruhový objazd na Moldavskej ulici v Košiciach by malo byť po novom ľahšie. Kompetentní sa podľa ich slov rozhodli vyjsť motoristom v ústrety.

Ilustračný obrázok k článku Vodičom v Košiciach vyšli v ústrety: Cez kruháč na Moldavskej teraz prejdete ľahšie
Zdroj: TASR

Modernizácia električkových tratí na veľkom kruhovom objazde na Moldavskej ulici v Košiciach priniesla od 7. apríla viaceré dopravné obmedzenia. Z tohto dôvodu šoféri na spomínanom kruhovom objazde mohli doposiaľ jazdiť len v jednom jazdnom pruhu z Triedy SNP na Moldavskú vpravo smer OC Optima a takisto iba v jednom jazdnom pruhu z Moldavskej od Optimy vpravo, smer Alejová.

Vyšli v ústrety vodičom

Ako informoval Miroslav Sambor z košického magistrátu, mesto v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ v Košiciach sa však rozhodlo vyjsť v rámci daných možností motoristickej verejnosti v ústrety, a preto zabezpečilo zvýšenie priepustnosti uvedenej lokality pre motorové vozidlá.

Zmeny nastali v dočasnej úprave svetelných signálnych plánov a zvislom dopravnom značení, pričom vodorovné značenie bude upravené 5. mája.

Podľa Sambora, prvými úpravami, ku ktorým došlo už v pondelok, 30. apríla, bola docielená zvýšená priepustnosť spomínanej kruhovej križovatky v smeroch od Hornbachu dvoma rovnými jazdnými pruhmi, pričom ľavý pruh bude združený ako rovný a ľavý + samostatný pravý pruh a od Optimy dvoma rovnými jazdnými pruhmi, pričom ľavý pruh bude združený ako rovný a ľavý + samostatný pravý pruh.

Ako Sambor ďalej uviedol, mesto aj dopravná polícia tak upozorňujú vodičov motorových vozidiel, aby v súvislosti s týmito dopravnými zmenami venovali zvýšenú pozornosť sledovaniu dopravného značenia – radenia v okolí križovatky „Moldavská".

Ďalšia zmena

Motoristov čaká podľa Sambora v najbližšej dobe aj ďalšia pozitívna zmena, ktorá by im mala byť nápomocná predovšetkým z bezpečnostného hľadiska pri výjazde z Popradskej ulice na Triedu SNP, alebo naopak, pri vjazde z Triedy SNP v smere od amfiteátra do Popradskej ulice.

,,Obrubník bezpečnostného trojuholníka, ktorý je situovaný pri výjazde z Popradskej na Triedu SNP, bude totiž omnoho viditeľnejší ako tomu bolo doteraz, mesto rozhodlo o jeho označení žlto – čiernym šrafovaním," informoval na záver Sambor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM